• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Kabir ziyaretlerini unutmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Gün geçtikçe unutulmaya yüz tutan mezarlık ziyaretlerinin İslam toplumunun büyük bir merhemi olduğunu söyleyen Molla Said, mezarlık ziyaretlerinin bizzat Allah Resulü tarafından yapıldığını ve tavsiye edildiğini ifade etti.

Molla Said, “Allah Resulü sürekli olarak Baki Kabristanında mezarlıkları ziyaret eder ve orada tefekkür ederdi. Allah Resulü ümmetine de lezzetleri kaçıran ölümü çokça anmalarını tavsiye etmiştir. Zira öleceğini bilen ve her an ölümle karşı karşıya olduğunu gözleri ile görecek olan insanın münkerata karşı kendisini muhafaza etmesi daha iradeli bir hal alır. Bir gün o kabirlerde yatan kişinin kendisinin de olacağını düşünmesi insanoğlu için birçok soru işaretinin ve dünya hayatı içerisinde iken peşine düştüğü boş beyhude emellerin de sonu olabilir. Dolayısıyla buraları ziyaret etmek aslında bir nevi insanoğlunun aklını, vicdanını hatta nefsini resetlemesi, ilahi boyuta geri dönmesini sağlaması anlamına gelecektir ki bu çok önemli bir rehabilitasyon hükmündedir.” İfadelerini kullandı.

İnsanların Dünya meşguliyetine dalıp mezar ziyaretlerini unuttuğunu ifade eden Ramazan Kuday isimli vatandaş ise, mezarlık ziyaretlerinin eskiye oranla giderek azaldığını ve bunun da toplum açısından önemli bir eksikliğe sebebiyet verdiğini söyledi.

Kuday, “Herkes dünya derdine düşmüş, büyük bir hakikat olan mezarda ki hayatı ve orada yatan yakınlarını unutmuş. Mezarda bulunan ile cezaevinde bulunanların durumu arasında bana göre bir fark yok. Nasıl ki cezaevine ziyarete gittiğinde ziyaret ettiğin kişi seviniyor ise aynı şekilde mezarda ki ölü de ziyaret edildiğinde seviniyor, mutlu oluyor. Bunu onlara çok görmemek gerek.” ifadelerini kullandı.

“Kabir ziyaretlerinin önemini unutmamak ve unutturmamak için geride bırakacağımız çocuklarımızla beraber bunu uygulamaya dikkat etmeli ve üzerinde durmalıyız” diyen Kuday,  “ Eğer ben çocuklarımı akrabalarımın mezarlarına getirmezsem, çocuklarımda benim mezarıma gelmez. Beni ziyaret etmezler. Bu durum zincirleme olarak devam eder” diye konuştu. (Abdusselam Önen/Hamza Adıyaman-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir