• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
YÖK Başkanı Asılsız Habere Tepki Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özcan, YÖK`ün böyle bir çalışmasının olmadığını, öneri olarak kendisinin sunduğunu ve tartışmaya açtığını belirtti.

"Özcan`ın Askerlikte ABD Modeli" şeklinde çıkan haberlerle ilgili konuya açıklık getiren YÖK Başkanı Özcan, YÖK`ün böyle bir çalışması olmadığını sadece kendisinin ilgililere öneri olarak sunduğunu açıkladı. Özcan, "Düzenleme falan olacak değil. Bazen duygularımı gazetecilerle paylaşıyorum. Bu demek değildir ki bunlar hemen uygulamaya konulacak. Ben sadece `Bu askerlik meselesinde başka çözüm yolları var mıdır?` diyen bir gazeteci arkadaşa `Niye olmasın. Başka ülkelerin böyle böyle tecrübeler var.

 

Bu da çok daha iyi oluyor` diye cevap verdim. O da, benim sözlerimi sanki YÖK`te böyle bir şeyin hazırlığı içerisindeymiş gibiyiz, böyle bir faaliyete böyle bir projeye başlayacakmışız gibi lanse etti. Esasında bu şekilde değil. Benim bahsettiğim model, bir ölçüde zaten emniyet teşkilatı tarafından uygulanıyor. Emniyet teşkilatımız ihtiyaç duyduğu alanlarda örneği elektrik mühendisi, bilgisayarcı gibi insan bilen eleman konularında üniversitede de talebe okutuyor ve onları teşkilat içerisinde çalıştırıyor.

Zaten olan bir şey. Ama Amerika`da daha iyisi var bunun. O da nedir, üniversiteyle paralel olduğu için üniversiteye gücü yetmiyor. O parayı ödeyemeyen öğrencilere ordu kendi ihtiyaçları duyduğu alanlarda burs veriyor. Diyor ki sizin üniversite alanları sırasında harcadığınız paraları ben ödeyeceğim. Ama sizin de bana yapacağınız şey mezun olduktan sonra 4-5 yıl artık ne kadarsa anlaşma yaptıkları süre kadar orduya çalışıyor.

 

Bu bizim gibi profesyonel orduya geçme düşüncülerinin tartışıldığı bir ülke için çok ideal bir çözüm. Bu yine bizim gibi öğrencileri uzun bir dönem kredi bulmak için epey zaman harcayan ama bir türlü beceremeyen bir ülke içinde ideal bir çözüm. Bu bir sürü okuyamayan öğrenciler içinde iyi bir çözüm. Ordunun ihtiyaç duyduğu alanlar ve o elemanları temin etmesini bize sağlayacak çözüm. Yani her bakımdan 4-5 noktadan iyi bir çözüm. Böyle bir şeyin tartışmaya açılmasın istedim.

 

Milli Savunma bakanına da konuyu açtım. Onlarda bir taraftan böyle bir şeyi düşünüyorlar. Yani emniyet teşkilatımız yapıyorsa ordumuz niye yapmasın. Bizim YÖK`te mutfağımızda pişirdiğimiz böyle bir şey yok. Kurum olarak düşündüğümüz bir olay değil sadece benim düşüncelerim. Ama bu konu da tartışılabilir, vakit ve önem gösterilirse böyle bir çalışma da neden olmasın" şeklinde konuştu.

iha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir