• DOLAR 34.216
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2876.297
  • ...
" Seçilecek olan Cumhurbaşkanı hukukun üstünlüğüne inanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık yaptığı konuşmasında hafta sonu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değindi.

Seçilecek olan Cumhurbaşkanı’nın hukukun üstünlüğüne inanan biri olmasını temenni eden Çıtırık, “Biz barolar olarak hem avukatlık yasasının bize vermiş olduğu görev ve yetkiler hem de Anayasal çerçeve içerisinde, biz hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğumuz için öncelikle hukuku içselleştirmiş, hukukun üstünlüğüne inanmış tarafsız objektif partiler ve siyaset üstü bir anlayışın Cumhurbaşkanlığı yapmasını dilemekteyiz.” dedi.

Anayasaya göre Cumhurbaşkanlığı makamı devletin başı olduğunu ifade eden Çıtırık, “Bundan dolayı da Anayasal kurumlar arasında da koordinasyonunu da sağlamak yükümlülüğü içerisinde de olduğuna göre Cumhurbaşkanı; kimseyi ötelemeyen, kimseyi ayrıştırmayan farklılıklara da tahammül edebilen kendisinden olmayanlara da yaşam fırsatı tanıyabilen bir anlayışın Cumhurbaşkanlığını yürütmesini istemekteyiz.” şeklinde konuştu.

“Ben bir kez daha yapılacak olan seçimlerinde memleketimize hayırlı uğurlu olmasını dilemekteyim.” diyen Çıtırık daha sonra, “Çünkü Avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı genelde 3. Dünya ülkelerinde seçimlere ilişkin gözlemciler gönderir. Ve oralarda seçimlerin sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde yapılıp yapılmadığını raporlarlar.” İfadelerine yer verdi.

Seçim sürecini de eleştiren Çıtırık, “Bundan yaklaşık iki hafta öncede AGİT gözlemcileri Türkiye de yapılmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağlıklı bir ortamda yapılmadığını,  Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan adayların eşit fırsatlarda yarışmadıklarını,  yarışan adaylardan birinin kamu yatırımlarının açılışlarını kendi seçim propagandası haline getirdiğini ve aynı zamanda Türkiye’de özgür bir şekilde basın ve iletişimin çalışmamasından kaynaklı olarak da televizyon yayıncılığından da adaylardan bir kısmının yeterince yararlandırılmadığında dile getirilmiştir. Buda ülkemiz demokrasi sınavı içinde önemli bir utançtır.” ifadelerini kullandı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir