• DOLAR 34.249
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2877.95
  • ...
Batman'da uyuşturucu kullanımının önlenmesi için toplandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu 2014 Yılı 2. Toplantısı Batman Valisi Azmi Çelik başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetler Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Çelik, ilde uyuşturucu kullanımının önlenmesi için hazırlanan 3 yıllık eylem planının ciddiyetle uygulanması, sonuçların izlenmesi, gerekiyorsa ilave tedbirlerin alınması ve toplumun her kesiminin madde bağımlığı ile mücadeleye dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi sorumlusu tarafından İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunun, kuruluş, çalışma usul ve esasları, daha önceki toplantılarda alınan kararlar, madde bağımlılığı ile mücadele alanında ilde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin sunum yapıldı.

Kurum temsilcilerinin tek tek söz alarak görüş belirtikleri toplantıda, kentte uyuşturucu ile mücadelenin daha etkin yürütülmesi için yapılması gerekenler ele alındı.

Toplantıda; daha önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda çalışmaların devam ettirilmesi, güvenli bir eğitim öğretim ortamının oluşturulabilmesi için alınacak tedbirler, halkın yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilmesi, mücadelenin toplumun tüm kesimine yayılabilmesi için yapılacak çalışmalar, park ve bahçelerin daha güvenli hale getirilmesi, yalnızca okullarda eğitim gören öğrencilerin değil, özel işletmelerin çalışanlarına ve işverenlerine yönelik de bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesi, muhtarlar, imamlar ve kanaat önderleri ile işbirliği yapılarak mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi, konularından kararlar alındı.

Toplantının sonunda uyuşturucu ile mücadelede başarının sağlanması için toplumda bir bilincin oluşması gerektiğini ifade eden Vali Çelik, bunun gerçekleşmesi için de tüm kurumların koordineli ve etkin çalışmanın gerektiğinin altını çizdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir