• DOLAR 34.271
  • EURO 37.701
  • ALTIN 2875.638
  • ...
İmam Hatiplilerden Gazze'ye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER), her yıl düzenledikleri geleneksel pilav gününü iptal ederek, pilav günü için ayrılan 4 bin TL’yi Gazze’ye bağışladı.

Bağış töreninde VİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Akan bir basın açıklaması yaptı. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara vurgu yapan Akan, insanlığın, Siyonist İsrail’in yaptığı katliamlara ve zulümlere şahitlik ettiğini, dünyanın ise her zamanki gibi sadece seyrettiğini söyledi.

“Gazze’de ilaç sıkıntısı hat safhadadır”
Filistin halkının en temel haklarından bile yoksun bırakıldığını kaydeden Akan, “Hastanelerdeki yaralılar ve hastalar her türlü tıbbi yardımdan mahrum bırakılmıştır. Gazze için gereken yakıtın geçişine izin verilmemesinden dolayı elektrik santrallerinin durması binaların bombalanması nedeniyle hastaneler tamamıyla karanlığa gömülmüş ve harabeye dönüşmüştür.  İlaç sıkıntısı hat safhadadır. Kuşatmadan dolayı salgın hastalıkların baş göstermesi de kaçınılmazdır. Çocuklar açlıktan ölme sınırında bulunmaktadır. BM okulları bile bombalanmıştır. Siyonist İsrail, işgali ve ablukasıyla Gazze’yi adeta büyük bir cezaevine dönüştürmüştür.  Yeraltı ve yerüstü bütün sistemi ağır füze ve bombalarla tahrip edilen ve adeta harabe bir kente dönüşen Gazze’yi büyük sıkıntılar beklemektedir.” dedi.

Pilav Günü için harcanacak para Gazze’ye bağışlandı
Filistin için yardım seferberliği yapılması gerektiğini belirten Akan, “İslam dünyası kan ağlarken,  her gün yeni ölümler yeni katliamlar yaşanırken bizim kafamızı kuma gömmemiz, yâda eğlenmemiz söz konusu olamaz. Biz Van İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği olarak bu yıl dokuzuncusunu yapacağımız İmam Hatip Mezunları Pilav Günü etkinliğini Gazze’de yaşanan bu dram nedeni ile iptal ediyor, bu etkinliğe harcanan giderleri de Diyanet İşleri Başkanlığının Gazze için açmış olduğu hesaba aktarılmak üzere Diyanet Vakfı Van Şube Başkanı İl Müftümüz Nimetullah Arvas bey’in aracılığı ile Gazze halkına yardım olarak göndereceğimizi burada kamuoyuna deklare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diyanet Vakfı Van Şube Başkanı ve Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, takdim edilen bağışı aldıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Bağıştan dolayı VİMDER’e teşekkür eden Arvas, “İslam coğrafyası hakikaten kan kaybediyor, sıkıntı çekiyor. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Gazze’de, Afrika ülkelerinde yaşanan dramlar, yaşanan sıkıntılar kalplerimize adeta tuz oluyor, Müslümanlar şimdi İslam taziyesinde ve bununla beraber yaralı kalpleri de günden güne daha da yaralayacak faaliyetlerde bulunuyorlar. Tabi cenabı Allah’tan Nusret-i İlahi ile mazlumlara galebe çalanları mağlup etmesini niyaz ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Cihad Coşar – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir