• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
İsrail'i boykot eden esnaftan boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman esnafı, Siyonist İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı ve katliamları protesto etmek amacıyla boykot kampanyasına destek vererek, halkı boykota davet ettiler.

İsrail’in Filistinli Müslümanlara yaptığı saldırı ve katliamları protesto etmek için Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan Fırat Gültekin isimli büfe sahibi, Coca Cola sattığı dolabın üzerine “İsrail tarafından gerçekleştirilen bu saldırıları nefretle kınıyoruz ve masum Filistin halkı üzerine yağdırılan bu bombalara katkı sağlamak istemiyoruz. Bu nedenle Coca Cola satmıyoruz. Duyarlı tüm tüketicileri bu eyleme katılmaya davet ediyoruz.” yazısını astı.

Esnaf Fırat Gültekin, bunu asmalarının tek nedeninin hem saflarını belli ettirmek, hem de halkın onlara destek çıkmasını istemek olduğunu ve başka bir gayelerinin olmadığını belirtti.

Gültekin boykot ile ilgili daha sonra, “Yoksa reklam amaçlı asmıyoruz. Ama burada bizim devletimizin malı varken başkalarının malını satmaya ne gerek var. Mademki onlar o kadar devletlerini koruyorsa, gözetliyorsa bizde devletimize sahip çıkalım. Önce kendi devletimizin malını satalım. Burada bizim gayemiz Filistinli kardeşlerimize tek başında olmadıklarını arkalarında bazı insanların olduğunu söylemektir.” dedi.

Herkesin aynı şekilde duyarlı olup, Allah rızası için Filistin’i desteklemesini isteyen Gültekin son olarak, “Filistin’de olsun, Arakan’da olsun, Suriye’de olsun burada hepimiz kardeşiz. Oradan gelecek bir kimsenin tırnağı acısa bizim buradaki kalbimiz acıyor. Benim gayem budur. Oradaki kardeşlerimizi desteklemek amacıyla kafirlerin malını almayalım. Herkes bu boykotu yapsın.” diye çağrıda bulundu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir