• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2873.969
  • ...
Diyadin'de aile destek merkezi binası yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Diyadin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezinde donanımlı bir aile destek merkezi binası yapılacak.

Aile destek merkezi binası içerisinde; dar gelirli ailelerin faydalanabileceği eğitim odaları, memur çocuklarının kalabileceği kreş, psikolog  ve sosyolog odaları, çocuk gelişim odaları, vatandaşların öğrencilerin, gençlerin ve ilçe halkının faydalanabileceği kütüphane ve salonlar da bulunacak.

Diyadin Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Köyde kalan bayanların şehir merkezine geldiklerinde kalabileceği dinlenme yeri, çocuklarının rahatlıkla oynayabileceği çocuk oyun alanı, emzirme odaları, kuaför mevcut olacaktır. Özellikle kadınlar ve dezavantajlı guruplar düşünülerek yapılması planlanan aile destek merkezinin Diyadin ilçesinde gerçek anlamda bir sosyal ihtiyacı karşılayacağı değerlendirilmektedir. Yapılacak olan hizmet binasında vatandaşlara olan  hizmetin kalitesinin artırılması yardıma muhtaç ailelerin rahatlıkla faydalanabileceği zorlu yaşam koşullarında daha nezih bir ortamda daha hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmetlerden faydalanabileceği aile destek merkezi, vatandaşlarımızın faydalanabileceği çok programlı bir merkez olacaktır. İçerisinde vereceği psikolog ve sosyolog yardımlarıyla vatandaşlarımızın kent yaşamına rahatlıkla uyum sağlayabileceği tam donanımlı halkımıza yakışır kalitede ve fiziki şartlara uygun bir aile destek merkezi olacaktır.” denildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir