• DOLAR 34.237
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2871.965
  • ...
Ağrı'da Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Hayvancılığın desteklenmesi hakkında 2005/8503 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Bekir Ankaralı'nın başkanlığında, “Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı” projesi toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Bakanlığın Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Bekir Ankaralı, İl Müdürü Murat Demirkıran, İl Müdürü Yardımcısı Zeki Çelik, Artvin ve Ardahan Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürleri,  Artvin, Ardahan ve Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanları ve proje  teknik elemanları katıldı.

Toplantıda konuşan Dr. Bekir Ankaralı, "2005 yılından beri uygulanmakta olan projeyi uyguladığımız illerde yapmakta olduğumuz proje yürütme kurulu toplantılarından birisini de bugün itibariyle Ağrı ilimizde gerçekleştiriyoruz. Bu ilimizde Morkaraman Islahı Alt Projesini bu ülkesel projeye bağlı olarak yürütmekteyiz. Bu bağlamda geçen yıl 12 bin 600 baş Morkaraman ırkı koyun desteklenmiş olup, bu yıl doğan kuzularıyla beraber çalışmalarımız Ağustos ayı sonuna kadar tamamlayıp yaklaşık 24 bin küçükbaş hayvan yetiştiricisine destek vererek ıslah etmeyi planlıyoruz." dedi.   (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir