• DOLAR 34.196
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2891.131
  • ...
Suriyeli Okul müdürü Suriyelileri dolandırıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan dolayı Batman’a sığınan Suriyeli Nidal Hessam Derviş, yine Suriyeli bir okul müdürünün kendisini dolandırdığını iddia etti.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) Batman İrtibat Bürosunu ziyaret eden Suriyeli Nidal Hessam Derviş, sorununun çözülmesi noktasında yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ailesi ile birlikte yaklaşık 1 yıldır Batman’a sığınan Suriyeli Nidal Hessam Derviş, başından geçen dolandırıcılığı İlke Haber Ajansı’na anlattı.

Batman’da elektrik işi yaparak kıt imkanlarla kendisinin ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Derviş, maddi imkansızlık yetmezmiş gibi bir de dolandırıcıların hedefi oldu.

Kendisini ve ailesini Fransa’ya götüreceğini söyleyerek yaklaşık 2 bin 500 Eurosunu Batman Belediyesi karşısında bulunan bir binada yeni açılan Cham Okul’un Müdürü olan İmran Muhammed Aziz isimli şahsın aldığını iddia eden Suriyeli Derviş, çaresiz bir şekilde sesini yetkililere duyurmaya çalıştı.

Kendisini 20 gün içerisinde Fransa’ya götüreceğini söyleyen Okul Müdürü İmran Muhammed Aziz isimli şahsın yaklaşık 4 aydır kendisini oyaladığını ve parasını bir türlü geri vermediğini vurgulayan Derviş, kendisi gibi iki kişinin daha dolandırıldığını ileri sürdü.

Yaşadığı dolandırıcılığı İLKHA’ya anlatan Derviş elektrik işi ile uğraştığını ve  bir yıldır Batman’da olduklarını belirterek, “ Cham Okulu Müdürü İmran Muhammed Aziz, bize söylediler sizi yabancı devlete göndereceklerini, ne kadara olduğunu söyledik. 2 bin 500 Euro dedi. Bir şey olmaz dedik. Eşim ile ben geldik yanına dilekçeyi Suriyeli İmran doldurdu. Suriye derneğinin bize hainlik yapmayacağını düşündük. 2 bin 500 Euro verdik. Geriye 7 bin 500 Euro kaldı. Fransa’ya yetiştiğimiz zaman eşim size diğer 7 bin 500 Euro’yu vereceğini söyledik.  20. Güne kadar eğer gidemediysek paramızı geri verecekti.  20. Günden itibaren 4 aydır peşindeyiz bir şey yapılmıyor. Ne paramızı veriyorlar, ne de bizi gönderiyorlar.” dedi.

Paralarını geri istediğini söyleyen Derviş, “Suriyelilere böyle şeyler yapmasın. O mektebi kapatsınlar. Dolandırıcılığı birçok Suriyeli aileye yapmış. Suriyelilere getirilen yardımı o kalkıp satıyor, yiyiyor. Suriyelilere bir şey vermiyor.” İfadelerini kullandı. 

Verdiği parayı da yazılı sözleşme karşılığında verdiğini ve sözleşmenin kendisinde mevcut olduğunu söyleyen Derviş, Valiliğe gidip suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Kendisine atılan iddialar üzerine kendisiyle görüşmek istediğimiz Cham Okul Müdürü İmran Muhammed Aziz isimli şahıs, dolandırıcılık mağduru olan Nidal Hessam Derviş’in kendisine onu şikayet edeceğini söylemesi üzerine okul müdürünün 2 günden beri işyerini açmadığını öğrenildi. (Veysi Rüzgar / Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir