• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Jandarma'dan internet kullanıcılarına uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Jandarma Genel Komutanlığı resmi sitesinde yayınlanan bildiride internet kullanıcılarının dolandırıcılara karşı önemli uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığına gelen şikâyet ve ihbarlarda, internet kullanıcılarının bazı internet sitelerini ziyaret ettikten sonra bilgisayarlarının kilitlendiği, ekranda “Jandarma logosu ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın adı kullanılarak kullanıcılardan para talep edildiği belirtildi.
Suç örgütlerine dikkat çeken bildiride, “Yapılan incelemede bilgisayarlarına yerleşen bir virüs tarafından ekranın kilitlenerek kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen şahıs/şahıslar ya da suç örgütleri tarafından kullanıldığı düşünülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için tavsiyelerde bulunan JGK “Bilgisayarlarına virüs bulaşmış vatandaşlarımızın kesinlikle para yatırmamaları,  kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları, bilgisayarlarını güvenli mod ile yeniden başlatarak söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs taramasından geçirmeleri, gerekirse yeniden kurmalarının (format atılması) yerinde olacağı değerlendirilmektedir.” denildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir