• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
"Batman bir sağlık turizmi haline geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, sağlık alanında yaklaşık bir milyonun üstünde kişiye hitap eden Batman’ın sağlık turizmi haline geldiğini ifade etti.

Batman’ın sağlık alanında yaklaşık bir milyonun üstünde kişiye hitap ettiğini söyleyen Bodakçi, “Batman’ın nüfusu yaklaşık 500 bindir ama sağlık alanında yaklaşık bir milyon 200 bin kişiye hitap ediyor. Çünkü Batman’da sağlık turizmi var. Sağlık turizmi derken bunu yurtdışından gelenler için değil il dışından gelenler için söylüyorum. Siirt, Şırnak, Mardin, Midyat, Bitlis, Muş, Baykan'dan buraya gelen insanlar var. Bunları topladığımızda Batman sağlık alanında bir milyonun üstünde insana hitap ediyor.” dedi.

“Batman çok daha iyi olan illerle yarışacak düzeydedir”
Halkın sağlık alanında Batman’ı tercih etmesinin, kentin sağlık alanında iyi yerde olmasından kaynaklandığını belirten Bodakçi, “Batman bugün özellikle kalp cerrahisinden belki İstanbul ve Ankara gibi olmaz ama Batman’dan çok daha büyük olan ve imkânları Batman’dan çok daha iyi olan illerle yarışacak düzeydedir. Hem Batman Bölge Devlet Hastanesinde hem de özel hastanelerde bugün Türkiye’nin hemen hemen her yerinde çok rahat bir şekilde yapılabilen ameliyatlar yapılıyor. Burada by-pass, kalp, bacaklardaki damar tıkanıklardaki ameliyatlar ve diğer ameliyatlar yapılıyor. Batman sağlık alanında çok iyi ve o yüzden insanlar tedavileri için dışarıdan buraya geliyor.” diye konuştu.

"Yurtdışından Batman’a hasta geliyor”
Batman’a gelen hastaların yaklaşık yüzde 5’inin yurtdışından geldiğine dikkat çeken Bodakçi, “Yurtdışından da Batman’a çok sayıda kişi buradaki hastanelere geliyor. Bu da Batman’ın sağlık kalitesini gösteriyor. Özellikle Kuzey Irak’tan veya Suriye’den geliyorlar. Bu sağlık alanında verdiğimiz hizmetlerin vatandaş üzerinde oluşturmuş olduğu güvenden kaynaklanıyor. O güveni verebiliyoruz, çünkü iyi ve kaliteli hizmet veriyoruz.  Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde bulunması gereken cihazlar bizde de var. Aynı zamanda çok iyi doktor arkadaşlarımız da var.” ifadelerini kullandı.


 

“Her işimizi Allah korkusu ile yapıyoruz”
Sağlık alanında aynı zamanda eksikliklerinin de olduğunu vurgulayan Bodakçi, bu eksiklikleri gidermek için de ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını belirtti. Bodakçi, devamında şunları kaydetti: “Yoğun bakım sayımız yeterli olursa sevklerimizi azaltabiliriz. Bazen öyle hasta yoğunluğu oluyor ki, özeller dahil tüm hastaneler doluyor. Hem özellerde hem de kamu hastanelerinde bir takım branşlarımız eksiktir. Çocuk kardiyoloğumuz yok, çocuk nörologumuz yok, onkologumuz yok. Bu eksikliklerimizi gidermek için uğraşıyoruz. Bu halka sağlık alanında en iyi hizmeti sunabilmek için tüm ekip arkadaşlarla Allah korkusu gözeterek elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bir işi yaptığımız zaman Allah korkusu ile yapıyoruz. Öyle yaptığımız takdirde de işlerimizi en iyi bir şekilde sürdürüyoruz. Batman halkı için ne hizmet gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir