• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
AFAD'dan suda boğulmalara karşı uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürlüğü, kentte son zamanlarda sıkça yaşanan boğulma olayları ile ilgili uyarılarda bulundu. Boğulma vakaların yaşanmaması için çalışmalara başlayan AFAD İl Müdürlüğü, halkı, suya girerken dikkat etmeleri hususunda uyardı.

Son zamanlarda sıkça yaşanan boğulma vakaları ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, bu yıl içerisinde kentte 7 boğulma vakasının yaşandığını ve 11 can kaybının olduğunu söyledi.

“Bilinmeyen suya girmemek gerekiyor”
Bakır, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Boğulma vakaları bizim için çok üzücü bir olaydır. Boğulma vakaların önüne geçmek için kurum olarak daha önce ne yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ailelerimizi, uyarma ve bilgilendirme adına, hafta sonları su kenarlarına pikniğe giden vatandaşlarımıza anonslar yapacağız. Su kenarlarında veya göletlerde uyarıcı levhalar bırakacağız. Ailelerimizden ricamız, hangi amaçla olursa olsun su kenarlarına, pikniğe gittiklerinde çocuklarına sahip çıksınlar ve çocuklarda bilmedikleri sulara girmesinler. Suların zeminini bilmediğimizden dolayı boğulma vakaları kaçınılmaz oluyor.”

“Vatandaşların da duyarlı olması gerekiyor”
Geçen sene 13 kişinin boğulduğunu hatırlatan Bakır, “Sıcakların gelmesi ile birlikte 11 can kaybının olması gerçekten düşündürücüdür. Sadece uyarılar yapmak yetmiyor. Vatandaşlarımızın da biraz duyarlı olması gerekiyor. Ailelerimizden ricamız, kapalı alanlarda çocukların yüzme ihtiyacını gidersin. Sulama kanallarından, dere ve akıntılı sulardan çocuklarını uzak tutsunlar. Su kenarlarına suya girilmemesi ve boğulmaların en asgariye düşmesi için uyarıcı tabelalar kuracağız.” diye konuştu. Bakır, hafta sonu su kenarlarında botlarla ve karayoluyla tekrardan anons yapacaklarını dile getirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir