• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
"Suriyelilere aş değil, iş lazım!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da bulunan Suriyeli muhacirlerin durumunu İLKHA’ya değerlendiren Suriyeli Muhacirler Derneği (SMD) Başkanı Mazen Süleyman, Suriyelilere her gün aş verilmektense, onları hayata bağlayacak iş imkânlarının sağlanmasının daha faydalı olacağını söyledi. Vatandaşların kendilerine vermiş olduğu desteği hiç unutmayacaklarını belirten Suriyeliler  ise yetkililerden daha kalıcı reformlar istiyor.

“Ev bulamamakla başlayan sorunlar, fatura ödeyememekle devam ediyor”
Suriyelilerin göç ettikleri yerlerde karşılaştıkları sorunları dile getiren Süleyman, “Bölgeye göç eden kardeşlerimizin çoğu ev bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. İnsanlarımız kiralık ev bulamıyor. Bulduklarına da ev sahipleri yüksek fiyatlar biçiyor. Çeşitli sebeplerden dolayı Suriyelilere karşı oluşan bu tutum dolayısıyla insanlarımız mağdur oluyor. Artık kiralık ev bulmak da yetmiyor. Nitekim evlere yerleşen birçok kardeşimiz imkânsızlıktan ötürü elektrik ve su faturalarını yatıramıyor.”dedi.

“Yeni kimlikler kolaylık sağlayacak!”
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Suriyelilere yönelik yeni kimliklerin çıkartıldığını anımsatan Süleyman, bu kimliklerle muhacirlerin kamu kurum ve kuruluşlarında daha rahat hizmet alabileceklerini belirtti.

“Sorunlara daha kalıcı reformlar şart!”
“Suriyeli kardeşlerimize daha kalıcı imkânlar sunmak istiyoruz” diyen Süleyman, kendilerini hayata bağlayacak, yaşadıkları acıları saracak kapsamda imkânların sunulması gerektiğini vurguladı.

Temel ihtiyaçların karşılaması hususunda hassasiyet gösterdiklerini fakat bu türden kısıtlı çalışmaların gelecek vadetmediğini vurgulayan Süleyman, “Onlara iş bulmak her gün aş vermekten daha iyi bir çözüm olsa gerek. Çünkü bugün aş verdiğiniz insan yarın da kapınıza gelip, sizden yemek isteyecektir. Fakat onların hayata tutunmasını sağlayacak ve içerisinde bulundukları maddi imkânsızlıktan kurtaracak istihdam alanlarının sağlanması öncelikli hedef olmalıdır” şeklinde konuştu.
Bu türden istihdam alanlarının sağlanması konusunda çalışmalarının olduğunu kaydeden Süleyman, yetkililere de seslenerek bu çalışmalarının başarıya ulaşması için destek istedi. (Veysi Siyah / Veysi Rüzgar - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir