• DOLAR 34.271
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2901.61
  • ...
Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Marmara ve Ege’de sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru (15 ila 50 kg/m²) geçişleri bekleniyor. Yaz yağmurları genelde kısa zaman diliminde (7-15 dakika) dolu, hortum ve fırtınamsı rüzgârla şiddetli yağışlara neden olacak. Yağışların bölgesel olarak gök gürültülü, şimşek çakması ve yıldırdım düşmesi gibi meteorolojik olayları görüleceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre. Marmara parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illeri başta olmak üzere bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne`nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

 

Yağışlar ani düştüğünden hızla akışa geçmesi, yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olabilecek.

 

Ayrıca rüzgârın yağış anında poyraz ve yıldız yönlerinden sert, aralıklarla hamle yaparak fırtınamsı esmesi (saatte 20-55 km hızla) açık deniz seferlerini aksatması, yaşanması muhtemel hortum hadisesi ile çatı ve tabela uçması vb. hadiselere neden olması bekleniyor.

 

Ege’de yağışların; İzmir ve Kütahya başta olmak üzere Manisa, Muğla, Aydın, Uşak ve Denizli çevrelerinde kısa süreli fırtına ile birlikte yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu, sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerde hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi

Marmara’da görülecek yağışların; İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir illeri başta olmak üzere Bursa, Yalova il geneli ile Tekirdağ ve Edirne`nin güneyi, Bilecik’in batı kesimlerinde kısa süreli fırtına ile birlikte yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar ani düştüğünden hızla akışa geçmesi, yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olabilecek.

 

Hava sıcaklığının yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara`da kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara bölgesi ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

 

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illeri başta olmak üzere bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne`nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

 

Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa ve Kütahya illeri başta olmak üzere bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay`ın kıyı kesimleri, Mersin`in iç kesimleri ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta ve Burdur ile Antalya`nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinin, akşam saatlerinde bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Genellikle parçalı, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir