• DOLAR 34.229
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2878.711
  • ...
Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesinden rekor başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Bu yıl LYS  sınavlarında yüzde 52’lik başarı gösteren Muş Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarihinde bir ilke imza attı. ÖSS sınavına katılan 113 öğrenciden 58’i Üniversiteye yerleşti. Okul Müdürü Kasım Aktaş bu başarının çalışmaların sonucunda elde edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Kasım Aktaş elde edilen başarının okullarının tarihinde bir ilk olduğunu belirterek,  “Okulumuz son sınıf öğrencileri ÖSS sınavlarında büyük bir başarı göstererek üniversiteye yüzde 52 gibi yüksek bir oranla yerleştiler.113 öğrencimizden 58 i üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi. 35 öğrencimiz 4 yıllık bölümlere yerleşmişti ve bu sayıya mülakat ve özel yetenekle öğrenci alan Beden Eğitimi dâhil değildir. Kazanan öğrencilerimiz arasında bir adet alan dışı Tarih Bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca 2 yıl önce mezun olmuş bir öğrencimiz de Ege Tıp Fakültesini kazanmıştır. Ekim ayında da yapılacak olan ek tercihler ile başarımız daha da artacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

Elde edilen başarının çalışmalarının karşılığı olduğunu ifade eden Okul Müdürü Aktaş, “ Bu başarıda katkısı olan ve emeği geçen öğretmen, öğrenci ve idarecileri tebrik ve teşekkür ediyorum. Umarım ki bu başarı her yıl katlanarak devam eder.  Bundan sonraki çalışmalarımızda öğrencilerimizin alan dışı bölümleri kazanmaları için, alan dışı çalışmalarımıza ağırlık vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ dedi.   (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir