• DOLAR 34.254
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2877.702
  • ...
Acılı anne: Çocukların yeri annelerinin yanı değil mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. Çocukları için eylemlerine devam eden annelerin  hasret dolu bekleyişi sürüyor.

Eylem yapan annelerden Süreyya Toklar, 14 yaşındaki sara hastası oğlu Efekan’dan uzun süren beri haber alamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

“Bizi bu acıyla yaşamaya mahkûm etmesinler”

Çocukları için eylemlerine devam ettiklerini söyleyen Toklar, “Oğlum, 5 aydan beri kayıptır. Dağa gideceğini düşünmedik, düşünmezdik. Çünkü oğlumun onlara karşı öyle bir sevgisi, hayranlığı yoktu. Orada olduğunu sonradan öğrendik.  Bizi bu acıyla yaşamaya mahkûm etmesinler. Bu acıyı bize reva görmesinler. Biz kendi hakkımızı, evlatlarımızı istiyoruz. Bizim davamız haklı bir davadır.” dedi.

“Çocukların yeri annelerinin yanı değil mi?”

Annelere ve evlatlarına yaşama hakkının verilmesini isteyen Toklar, çocuklarının ölümünü beklemek istemediklerini söyledi.

Toklar daha sonra, “Biz,  siyaset peşinde değiliz. Siyasetten anlamıyoruz. Anneyiz ve annelik duygusuyla buradayız. Evlatlarımızı azat etsinler. Bize de evlatlarımıza da yaşama hakkı versinler. Evlatlarımızın ölümünü beklemek istemiyoruz.  Bütün çocuklar bırakılsın. Dağdaki tüm çocuklar evlerine, annelerinin yanına gelsin. Çocukların yeri annelerinin yanı değil mi?” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir