• DOLAR 34.249
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2877.95
  • ...
Binlerce Bitlisli Gazze`ye Ses Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara yurdun her tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bitlis Best Der  Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik yapmış olduğu katliam ve soykırım Bitlis’te yapılan kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

Kitlesel basın açıklamasına HÜDA PAR başta olmak üzere 31 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Saat 17.30’da tarihi Şerefiye Cami Meydanında yapılan basın açıklaması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yapılan kitlesel basın açıklamasında günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Abdulbari Çelik,  küfre karşı ümmetin birleşmek zorunda olduğunu söyledi.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Best-Der basın ve medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Dalga, kendilerine gönderilen peygamberleri dahi vahşice katleden Yahudilerin tarih sahnesinden silinmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

“Gazze düşerse ümmet düşer”

Gazze ümmetin kalbi olduğunu, Gazze’nin düşmesi halinde ümmetin düşeceğini ve bu gün Gazze’de çocuk, bebek, kadın ve yaşlı demeden vahşice katliamların yapıldığını kaydeden Dalga, “Gazze deyip geçmeyelim. Gazze Nuh’un Gemisidir. Bu gemiye binen kurtulur. Gazze düşerse Mekke düşer, Medine düşer, ilk kıblemiz olan mescidi aksa düşer, Kudüs düşer, yani ümmeti Muhammed düşer.” Dedi.

“Gazze’de yapılan soykırım ve katliama tüm dünya sessiz kalıyor”

Gazze’nin ümmetin öncü birlikleri olduğunu vurgulayan Dalga daha sonra, “Gazzeli kardeşlerimiz bu gün, bizim yerimize İslam’a ve Kur’an’ a kendilerini, çocuklarını, evlerini ve mallarını kurban ediyorlar. Peki ya bizler,  bizler ne yapıyoruz halen gaflet uykusunda mıyız? Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de insanlık ölüyor, Gazze’de soykırım yapılıyor, en teknolojik silahlarla bebekler, çocuklar vahşice katlediliyor. Hani, nerede insan hakları savunucuları?  Nerede hayvan hakları savunucuları?  Nerede ağaç böcek çiçek savunucuları? Bir kedi köpek için dünyayı ayağa kaldıran,  sözüm ona,  hayvan dostları uygarlar(!)  Gazze’deki kardeşlerimizin bir ağaç kadar bir böcek kadar, bir çiçek kadarda mı değerleri yok.”  Şeklinde basın açıklamasını sürdürdü.

 Gazzede katledilenlerin kendilerini savunamayacak bebekler, çocuklar, biçare gözü yaşlı ve yüreği dağlı anneler olduğunun altını çizen Dalga daha sonra, “Hiç mi vicdanımız sızlamıyor. Söz konusu Müslüman olunca neden sesimiz çıkmıyor ey Müslümanlar! Orada katledilenlerin biz olduğunu ya da annelerimiz, babalarımız, gözlerimizin nuru olduğunu iddia ettiğimiz yavrularımız olduğunu bir düşünelim.” İfadelerine yer verdi.

Dalga açıklamasının devamında, sessiz kalmanın Müslüman için bir utanç olduğunu, Müslümanların bu parçalanmışlığına karşı küfür cephesinin Birleşmiş Milletler adı altında İslam’a ve Müslümanlara karşı birleşip Allah’a savaş açtığını kaydetti.

Gazze’de yapılan vahşete dikkat çeken Dalga, “Hiç mi vicdanımız sızlamıyor yaşanan bunca vahşetten? Allah için, Kur’an için, Hz. Muhammed (s.a.v) için, ilk kıblemiz olan mescidi aksa için, Kudüs için, tüm İslam aleminin izzet ve şerefi için, bu kudurmuş köpeklerle savaşan kardeşlerimize bol bol dua edelim. Bizler inanıyoruz ki en gelişmiş silah, ihlasla yapılan dualardır. Vallahi tarih buna şahittir ki Allah’ a ve İslam’a savaş açanlar daima kaybetmişlerdir, kaybedeceklerdir Allah’ın izni ile. Bu gün Gazzede İslam aleminin adını taşıyan cepheler bulunmaktadır. Mekke cephesi, İstanbul cephesi, Bağdat cephesi ve Endülüs cephesi bunlardan sadece bir kaçı. Yani Gazze tüm İslam alemi adına, tüm ümmeti koruma adına savaşıyor.” İfadelerini kullanıdı.

“Küfür emperyalizmine karşı birleşelim”

Gazze’nin alev alev yandığını hatırlatan Dalga devamla, “Sözde ateşkes sağlandı.  Ancak camiler, okullar, hastaneler, mabedler, yerle bir edildi. Gazze’de su yok, elektirk yok, ilaç yok. Ümmetin umudu olan HAMAS, İzzetin El Kassam Tugayları ve orada cihad eden mücahidlerin direnişi ile neye uğradığını şaşıran teröristler kinlerinden geberircesine televizyonlara çıkıp, ‘Bütün Filistinlileri öldürmeliyiz, Filistinli kadınları öldürelim ki çocuk doğurmasınlar’ diyorlar. Çünkü onlar şunu çok iyi biliyorlar ki,  Gazze’de doğan her çocuk Allah’ın askeri olarak doğar,  Muhammed’in yareni olarak doğar. Bizlerde buradan üstadımız Bediüzzaman Saidi Nursi’nin, zulme başkaldıran Şeyh Şahabeddin, Seyyid Ali ve Muhammed Şirin’in Memleketin den, dünyaya şunu haykırıyoruz! ‘Eline silah almış ve Müslümanları katletmeye çalışan tüm Yahudi ve yardakçılarına karşı topyekûn olarak birleşmeliyiz. Allah tarafından isyanları sebebiyle lanetlenmiş kavim olan İsrail’in haritadan silinmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.” Diye açıklamada bulundu.

Duyarlı tüm Müslümanlar İsrail mallarını boykot etmelidir

Açıklamasında Müslümanları İsrail malına boykota çağıran Dalga, “İslam aleminin birer neferi olarak kolay bir şekilde yapabileceğimiz en başta ekonomik boykottur, ekonomik ambargodur. Onlar biz İslam alemine istedikleri zaman boykot ve ambargo uygulayabiliyorsa biz neden yapmayalım ki.  Allah’ın hidayeti ile bizim dağ gibi imanımız var ama onların alaşağı edilmiş küfürleri ve isyanları var.   Almayalım o lanetli, zalim ve kan içici vampir kavmin mallarını. Gözümüzü dört açalım ey müminler! Orada katledilenlerin bizler ya da çocuklarımız olsaydık içermiydik onların zehir saçan coca cola’larını. Ey esnaf kardeşlerimiz!  Şuna emin olun ki o zalim ve lanetli kavme en büyük darbeyi sizler onların ürünlerini satmayarak vurabilirsiniz. Ey terörist örgüt İsrail!  Ey kafirler topluluğu! Şunu çok iyi belleyin ki,  vallahi Gazzeli Müslümanlar ölümden korkmaz, Gazzeli ölüme âşıktır, şahadete âşıktır. Sizlerin hayatı sevdiğinizden çok daha fazla onlar şahadeti seviyorlar ve arzuluyorlar.”  Diye belirtti.

“Selahaddinler, Saidler ve Hüseyinler gelecek”

Siyonist İsrail’in Müslümanların parçalanmışlığından cesaret aldığının altını çizen Dalga, sözlerine basın açıklamasına şöyle devam etti: “Amerika ve onun gayrı meşru çocuğu olan İsrail bu şımarıklığını ve gücünü biz ümmeti Muhammed’in dağınıklığından ve parçalanmışlığımızdan almaktadır. İslam aleminin ayağa kalkması ile, birleşip yek vücut olması ile İsrail ve kafirler topluluğu kaçacak delik arayacaklardır. Buradan İslam diyarı olan Bitlis’ten dünyaya çağrımız şudur:  “Ey Müslüman halkların başında bulunan kukla yöneticiler! Kabe kıbleniz de ilk kıblemiz olan mescidi aksa kıbleniz değil mi?  Niçin ilk kıblenize ve kardeşlerinize sahip çıkmıyorsunuz? Yeter artık bu gaflet uykusundan uyanın. İslam ordusu gelecek, tahtınızı sallayan Muhammediler, Selahaddinler, Saidler ve Hüseyinler gelecek! Sizleri ne büyük şeytan Amerika nede terör rejimi olan İsrail kurtaracaktır. Yol yakınken içinde bulunduğunuz gaflet uykusundan uyanın, yapmış olduğunuz ihanetten vazgeçip tövbe edin ve sıratı müstakim üzerine gelin.”  

“Halk, somut adımların atılmasını bekliyor”

Hükümete de  seslenen Dalga son olarak, “Yeter artık Müslümanları boş sözlerle oyaladığınız.   Eğer gerçekten Filistin davasında samimi iseniz katil Siyonları lanetlediğiniz gibi def edin küçük elçilerini,  siyasi ve ekonomik ambargolar uygulayın. Bu halk somut adımlar atmanızı bekliyor.  Biz Müslümanlar bu topraklarda lanetlenmiş kavme ait hiçbir şeyi görmek istemiyoruz. Onlara ait ne varsa hepsini bu topraklardan söküp atın. Yeter artık,  bu necislerle kirletmeyin bu mübarek İslam topraklarını.” İfadelerini kaydetti.

Basın açıklamasında sanatçı Bilal Güler ve Remzi Filistin üzerine bestelenmiş ezgi ve marşları seslendirerek kitleden beğeni toplatılar. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir