• DOLAR 34.194
  • EURO 37.482
  • ALTIN 2886.593
  • ...
Diyarbakır esnafından israil tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar sonucu binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’in çoluk, çocuk, yaşlı ve kadın demeden Filistin halkına yaptığı katliamları kınamak isteyen Diyarbakırlı bir grup esnaf, tepkilerini yere serdikleri İsrail bayrağına basarak gösterdi.

Bağlar ilçesi Sakarya Caddesi esnaflarının yere serdikleri İsrail bayrağı alışveriş yapmak için çarşıya gelen vatandaşların dikkatini çekiyor. Esnafın başlattığı protestoya önem veren vatandaşlar, İsrail bayrağının üzerinden geçerek tepkilerini gösteriyor.

Sakarya Caddesi esnaflarından Mehmet Sıddık Kurt, İsrail’in Müslümanlara karşı yaptığı zulümlerden dolayı böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Kurt, “Esnaflar olarak İsrail’i kınamak için bu uygulamayı yaptık. İsrail 8,5 milyon nüfusu olan bir ülkedir. Bir buçuk milyar nüfusa sahip Müslümanları katlediyor. Müslümanlar ise bunu sadece seyretmekle yetiniyor. İsrail vahşetini şimdi değil her zaman yapıyor. Bu, bütün Müslümanlara yapılan bir zulümdür.” şeklinde konuştu.  (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir