• DOLAR 34.219
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2875.667
  • ...
Muş Öğretmen evinin yeni binası hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Öğretmen evi konaklama binası hizmete başladı. Sahip olduğu fonksiyon açısından Muş’ta bir benzerinin olmadığı ifade edilen binanın devlet erkânının konaklayabileceği nitelikte yapıldığı belirtiliyor.

Binanın açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, “Öğretmen evimiz yatak hizmetleri faaliyetine başlayacaktır. Mutfağımız daha hazır olmadığı için yemek vermeyeceğiz ama yatak hizmetlerimiz bu günden itibaren başlayacak. Bahçe düzenlemesi ve binanın başka bölümlerinde bazı eksikliklerimiz var. Bu öğretmen evimiz inşallah Muş’a güzel bir hizmet sunacak. Bu öğretmen evinin Muş’un imajı alanında da, Muş’a önemli katkı sunacağını düşünüyorum’’ dedi.

Binanın kapasitesi ve özellikleri hakkında bilgi veren Öğretmen Evi Müdür vekili Cumhur Sur ise, “Hizmet binamız, Toplam 74 oda, 144 yatak kapasiteli. Öğretmen evi konaklama tesisi çok fonksiyonlu bir bina. Bu odalardan 6 tanesi suit oda olup bu odalardan 2 tanesi Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ağırlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra öğretmen evi hizmet binamızda konferans salonları, lokanta, düğün salonu, 50 araç kapasiteli kapalı Otopark, bay bayan kuaför salonları, fitnes salonu, lokal, bay bayan mescitleri ve bebek emzirme ve bakım odalarımız mevcuttur” şeklinde konuştu.

Binanın hizmete başladığını kaydeden Sur, binanın bazı bölümlerinde halen çalışmaların devam ettiğini, en kısa sürede kalan diğer bölümlerin de faaliyete gireceğini ifade etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir