• DOLAR 34.216
  • EURO 37.539
  • ALTIN 2878.215
  • ...
Görevden alınan VEDAŞ müdürü için çalışanlardan eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(VEDAŞ) çalışanları, VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü görevini yürütürken görevden alınan Faruk İşlek’in tekrar işe alınması için basın açıklaması düzenlediler.

Çalışanlar adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Erzin, özelleştirme idaresi başkanlığının yapmış olduğu ihale soncunda 26 Temmuz 2013 tarihinde VEDAŞ’a bağlı Bitlis, Muş, Van ve Hakkari illerinin özelleştirilerek bir şirkete 26 yıllığına işletme devri yapıldığını söyledi.

Erzin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir yıllık devre sonunda Bitlis halkının duyarlılığı ve holding çalışanları ile ilimizde çok önemli mesafeler kat edilerek, ilimizin kaçak elektrik kullanımı minimuma indirilmesi, tahsilât ve tahakkuku artırma yönünde çalışmalar devam etmekte ve ilimize atfedilen kaçak kullanan il söyleminin önüne geçmeye çalışmaktayız.”

İşlek’in şirket yönetim kurulu kararı ile iş akdinin feshedildiğini belirten Erzin, “Faruk İşlek tüm Bitlis halkının tarafsız sevdiği ve saydığı bir kişiliktir. Bitlis il müdürü olarak büyük bir gayretle şirketin haklarını savunmuştur.  Ayrıca Bitlis ve İlçelerinin kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı enerji ulaştırma hizmetinden faydalanabilmesi için mesai saati gözetmeksizin büyük bir gayret sarf etmiştir. VEDAŞ Şirketi ve halkımız arasında sevilen ve sayılan kişiliğinden dolayı bir denge unsuru olmuştur.”ifadelerini kullandı.

İşlek’in işe geri alınması gerektiğini ifade eden Erzin, “Şirket yapmış olduğu bu hatadan geri dönmesi tüm VEDAŞ çalışanlarının ve Bitlis halkının en büyük aruzudur”şeklinde açıklamalarda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir