• DOLAR 34.228
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2878.572
  • ...
TEOG tercihlerinin bitimine iki gün kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Liselere hazırlık için sınav streslerini atlatan ilkokul 8. sınıf öğrencilerinin tercih heyecanı başladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak bilinen TEOG sınavı için 31 Temmuzda başlayan tercih işlemleri, 8 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Öğrenci ve velilerin TEOG sınavı tercihlerinde hassas davranmasını isteyen eğitimciler,  bu sınavda puandan ziyade başarı sıralamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

TEOG sınavı ve tercih işlemleri hakkında İlke Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Rehber Öğretmen Bayram Özkaya, bu yıl ilk defa uygulanan TEOG sınavın tercih işlemlerinin önceki yıllardaki tercihlerden farklı olacağını belirtti.

“TEOG yerleştirmeleri iki aşama şeklinde gerçekleşecek”

TEOG sınavı yerleştirme işlemlerinin A ve B gurubu olmak üzere iki aşama şeklinde yapılacağını söyleyen Özkaya, “TEOG, lise yerleştirme sınavıdır. Öğrenciler, ilkokuldan sonra lise tercihleri için birinci dönem 6 sınav ve ikinci dönem de 6 sınav olmak üzere toplam 12 sınavdan sorumlu olacak. Öğrenciler bu sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu tutuldu. TEOG tercihleri, 31 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercihler, geçen yıldan farklı olarak A ve B grubu olmak üzere iki aşamada yapılacak. A grubunda istediği 15 okulu tercih eden öğrenciler, B grubunda ise tercihlerine göre boş kalan okullara yerleşecekler.” dedi.

İleride veli ve öğrenciler açısından olumsuz sonuçlar doğurmaması için tercihlerde hassas davranılmasını isteyen Özkaya, öğrencilerin istemediği bir okula tercih vermemesini istedi.

“Tercih işlemlerinde yüzdelik başarı sıralaması temel alınmalıdır”

Tercih işlemlerinde yüzdelik başarı sıralamasının temel alınması gerektiğini belirten Özkaya, “Yüksek puanlı bir öğrenci istediği okula girecektir ama puanı düşük olan bir öğrenci, 15 tercihten birine girmezse B grubu tercihi dediğimiz 6 tercih türünden birini yazmak zorundadır.  Velilerimiz, tercih yapılırken puanları değil yüzdelik başarı dilimlerini temel almalıdır. Öğrencilerimizin girmek istediği okullara tercih sıralamasında öncelik verilmesi, daha sonra pişman olacağı bir okulu tercih etmemesi yararlı olacaktır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir