• DOLAR 34.121
  • EURO 38.085
  • ALTIN 2869.727
  • ...
Adana Umut-Der`den Ramazan`da Bin Aileye Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Umut-Der Gıda Bakası Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan Ramazan ayı faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.  Dernek Ramazan ayında bin 65 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunduğunu açıkladı.

Dernek adına açıklamalarda bulunan Adana Umut-Der Başkanı Selahattin Yeniay, yılın her ayı olduğu gibi mübarek Ramazan ayı boyunca da, yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Ramazan ayının oldukça bereketli geçtiğini ifade eden Yeniay, bu süre zarfında bin 65 aileye gıda, giyim ve ev eşyası gibi kalemlerden toplam 44 bin 430 TL değerinde yardımda bulunduklarını söyledi.  

Yapılan yardımların detaylarını da paylaşan Yeniay, Ramazan ayı içerisinde  477 aileye 8 bin 920 TL değerinde gıda, 252 aileye 18 bin 900 TL değerinde giyim, 162 kişiye 4 bin 860 TL değerinde ayakkabı, 330 aileye çeşitli ürünlerden teşekkül olan 5 bin 500 TL sebze paketleri, 6 aileye 6 bin 200 TL nakit para yardımı yaptıklarını kaydetti.   

Yapılan bu yardımların muhtaç aileler tarafından dört gözle beklendiğini dile getiren Yeniay, “Yardımların bu sayılara ulaşması oldukça sevindirici ama derneğimize kayıt yaptıran yoksul aile sayısı da her geçen gün artıyor. Şu an itibariyle 3 binin üzerinde kayıt yaptıran muhtaç ailemiz ailemiz mevcut. Buradan sizlerin aracılığıyla hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz ve diyoruz ki, bekleyen gözlere bir umut da siz olun.” Dedi.  

Yeniay ayrıca, Umut-Der olarak 5 ayrı semtte ve dernek merkezinin önünde olmak üzere toplam 6 iftar yemeği verdiklerini ve bu yemeklere 2 bin 200 kişinin iştirak ettiğini belirtti.

Selahattin Yeniay son olarak, “Bu yardımların toplanıp dağıtılmasında, desteğini esirgemeyen başta hayırseverler olmak üzere, tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.” İfadelerin kaydetti. (Yunus Emre-İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir