• DOLAR 34.089
  • EURO 37.892
  • ALTIN 2811.199
  • ...
Bakan Mehdi Eker Bitlis'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Muş’tan karayoluyla Bitlis’in Güroymak(Norşin) ilçesine gelen Bakan Eker, burada Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, toplanan kalabalığa seslendi. Bakan Eker, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle halktan destek istedi.

Gezi olayları dâhil 17 ve 25 Aralık operasyonlarının arkasındaki asıl amacın çözüm sürecini baltalamak olduğunu kaydeden Bakan Eker, Türkiye’nin meselelerinin çözümünün Kürt sorununun çözümünden geçtiğini ve Kürt sorunun çözülmesiyle birlikte Türkiye de kalkınmanın, istihdamın artacağını ve ekonomik büyümenin kolaylaşacağını belirti.

Ortadoğu’da yaşanan çatışmalara da değinen Bakan Eker, “Ortadoğu’da Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de İran’da Müslümanların kanı dökülüyor. Orada yaşayan Türkler, Kürtler ve Arapların da kanı dökülüyor.” dedi.

Bakan Eker, konuşmasının ardından esnafları ziyaret ederek, karayoluyla Bitlis’e geçti. Bitlis’ten sonra Eker’in, Hizan ve Tatvan ilçelerini dolaşarak halkla bir araya geleceği bildirildi.

Öte yandan Bakan Eker, yarın Bitlis valiliğini, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini dolaşarak, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geleceği öğrenildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir