• DOLAR 34.023
  • EURO 37.88
  • ALTIN 2823.842
  • ...
Suriyeli Meryem'in durumu yürek dağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Suriye’de gün geçmiyor ki yeni bir zulmün yeni bir insanlık dramının haberi gelmesin. Küçük Meryem ise yaşanan zulmün mağdurlarından sadece biri.


 

Her şey bundan 6 ay önce 11 yaşındaki küçük Meryem’in her şeyden habersiz bir şekilde Suriye’nin Halep şehrinde okuduğu okulun bahçesinde oynarken oldu. rejimin bombalarından birinin okul bahçesine düşmesiyle hayatı kararan 11 yaşındaki Meryem Amar’ın yüzü görenleri hem korkutuyor hem de yüreğini dağlıyor.

Biranda ne olduğunu bilmeden düşen bombanın etkisiyle ölümden son anda kurtulan küçük Meryem, gözlerini hastanede açtı. Bombanın yüzünün ve vücudunun çeşitli yerlerini tanınmayacak hale getirecek kadar yakması Meryem’i hayattan kopardı.

Aynaya bakmasıyla hayatı kararması bir oldu
Gözlerini hastanede açan Meryem, aynaya bakmasıyla bütün hayatının karardığını ve insanların arasına çıkmaktan utandığını söylüyor.

"İnsanlar benden korkuyor"
İnsanların kendisinden korktuğunu söyleyen küçük Meryem, “Arkadaşlarım korktukları için benimle oynamıyorlar. Yüzümün böyle olması benim suçum değildi. Ben de artık eskisi gibi arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Onlarla rahat bir şekilde gezmek dolaşmak istiyorum.” dedi.

"Allah için yüzümü ameliyat ettirmem için bize destek olun”
Yetkililere ve yardımseverlere de seslenen Meryem, “Allah için yüzümün eski haline dönmesi için bize yardım edin. Yüzümü ameliyat ettirmem için bize destek olun. Yüzümün böyle olmasından dolayı evden dışarı adım atamıyorum. Ben de arkadaşlarım gibi eğlenmek istiyorum bu benim de hakkım. Ama insanlar benden korktuğu için dışarı çıkmaktan bile çekiniyorum.” diye konuştu.


 

Suriye’deki olaylardan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve şuanda Bursa’da ikamet eden Amar ailesi, çocuklarının eski hayatlarına kavuşması için yetkililerden ve yardımsever vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.


 

Enfeksiyon kaptığı için vücudu ve yüzü sürekli kaşınıyor
Kızının vücudundaki yanıkların enfeksiyon kaptığını bundan dolayı da sürekli kaşındığını dile getiren Baba Mahmut Amar ise, yardımseverlerden bu konuda destek beklediklerini ifade etti. Çocuğunun yaşanan olaydan sonra parmaklarının birbirine yapıştığını bundan dolayı yemek yemekte bile güçlük çektiğini söyleyen baba Amar, tek isteğinin çocuğunun ameliyat parasını bulmak olduğunu dile getirdi.


 

Suriye’de yaşanan olaylarda yaralanan baba Amar sırtından defalarca ameliyat geçirdiğini bundan dolayı da her işte çalışamadığını söyledi.


 

Tek dertleri çocukları Meryem’in eski sağlığına kavuşması
Uzanacak yardım elinden başka bir beklentileri olmadığını söyleyen ailenin tek derdi ise kızları Meryem’in biran önce eski sağlığına kavuşması.


 

Elleri, yüzü ve sırtı yanan Meryem, duyarlı vatandaşlardan gelecek yardım elini bekliyor. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir