• DOLAR 33.085
  • EURO 35.816
  • ALTIN 2559.037
  • ...
"Seçilecek Cumhurbaşkanın halka hizmetkâr olması gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesi ve nasıl bir cumhurbaşkanı istedikleriyle ilgili görüşlerini açıklayan Batmanlılar, Cumhurbaşkanının halkın hizmetkârı olması gerektiğini söylediler.


 

“Halkın Cumhurbaşkanını seçmesi daha faydalı olacaktır”
Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanını halkın seçmesini çok olumlu karşıladıklarını belirten Muhyettin Tufan, “Halkın Cumhurbaşkanını seçmesi daha faydalı olacaktır. Bu ve buna benzer şeylerin halk tarafından yapılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı küçük bir şey değildir. Yurt içi ve yurtdışında hizmetleri çok fazladır. Kim Cumhurbaşkanı olursa bu halka hizmetkâr olması gerekir. Başta Türkiye ve dünya için hayırlısı hangisi ise Allah onu cumhurbaşkanı yapsın.” dedi.


 

“İnşallah iyi bir Cumhurbaşkanı bu ülke için seçilecektir”
Cumhurbaşkanı seçimlerinin halk için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kudbettin Barlak, “Kürtler, Türkler ve diğer kesimler için, barış için ve tüm dünya için Cumhurbaşkanı seçimi hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. İnşallah iyi bir Cumhurbaşkanı bu ülke için seçilecektir. Daha önce Cumhurbaşkanı Meclis tarafından seçiliyordu. Şimdi ise cumhurbaşkanını halk seçecek ve bu da çok önemli bir şeydir. Başta Türkiye ve memleketimiz ile Ortadoğu için kim Cumhurbaşkanı seçilirse hayırlısı olsun.” diye konuştu.


 

“Cumhurbaşkanı seçimi halk tarafından yapılması bir inkılaptır”
Halkın, kim daha iyi yapacaksa onu seçmesini isteyen Fevzi Öztekin ise, “Allah Kur’an'da, “Emaneti ehline teslim edin” diyor. Kim bu Cumhurbaşkanlığını iyi yapacaksa bence halk ona vermelidir. Bu halkın selameti için gerekli olan bir şeydir. Müslümanlar için ve ümmetin derdiyle kim dertlenirse Cumhurbaşkanlığı ona layık olur. Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi bence bir inkılaptır. Daha önce hiçbir şekilde halkın görüşü alınmıyordu ama şimdi ise halkın da görüşü alınıyor. Bu çok önemli bir şeydir.” ifadelerini kullandı.


 

“Ülkenin selameti için kim seçilse hayırlısı olsun”
Halkın barış içerisinde yaşaması için cumhurbaşkanı seçiminin hayırlı olmasını dileyen Mesut Buluş da, şu sözlere yer verdi: “Halkın bir adım daha önde olması, barış ve huzur için, ülkenin selameti için kim Cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin bizler için hayırlısı olsun. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi demokratik bir adımdır. Bu adımı da çok önemsiyorum. Daha önce Meclis tarafından seçiliyordu ama şimdi halk seçecek. O yüzden bunun güzel bir adım olduğunu düşünüyorum.”


 

“Halkın Cumhurbaşkanını seçmesi çok güzeldir”
Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçmesini çok olumlu karşıladıklarını vurgulayan M.Ali Uçar, “Halkın Cumhurbaşkanını seçmesi çok güzeldir. Sadece Cumhurbaşkanı seçimi değil diğer yapılacak şeylerde de halkın görüşleri alınırsa iyi olacağını düşünüyorum. Millet için, barış ve huzur için kim cumhurbaşkanı seçilerse hayırlısı olsun.” şeklinde konuştu.


 

“Sadece Cumhurbaşkanı seçimi değil her zaman halkın görüşü alınsın”
Sadece Cumhurbaşkanı seçimi değil Türkiye’deki diğer atılacak adımlarda da halkın görüşlerinin alınması gerektiğini ifade eden Adnan Demir, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanını halkın seçmesi güzel bir şeydir. İsteğimiz sadece Cumhurbaşkanı seçimi değil Türkiye’deki diğer kurumların da bir girişimde bulunmadan önce halka danışmasıdır. Halk tarafından seçimler olursa daha iyi olacağını düşünüyorum. Halk kendisi için hangisi hayırlıysa onu seçecektir. Cumhurbaşkanı seçimi halk için hayırlısı olmasını diliyorum.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir