• DOLAR 34.121
  • EURO 38.142
  • ALTIN 2877.283
  • ...
Suriyeliler yeni kimliklerine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’a gelen AFAD’ın Koordinasyon TIR’ında oluşturulan merkezde Batman'da yaşayan yaklaşık 20 bin Suriyeliye tanıtım kimliği verildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan yaklaşık 20 bin Suriyeli, kayıt altına alındıktan sonra şimdi de İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünün Batman’a getirdiği AFAD Koordinasyon TIR’ında oluşturulan merkezden tanıtım kimliklerini aldılar. Yeni kimliklerine kavuşan Suriyeliler, bundan sonra kendilerine tanınan kamu hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilecek.

“Türkiye’deki Suriyelilerin sayısı ortaya çıkacak”
Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına bilgi veren AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Batman’daki Suriyeliler için yeni bir uygulamanın başladığını belirterek, “Suriyelilerin kayıtlarını daha önce biz yapıyorduk. Batman’a getirilen AFAD Koordinasyon TIR’ı sayesinde Suriyelilerin kayıt işlemlerini artık Emniyet Müdürlüğü personeli yapıyor. Emniyet personeli tarafından yapılan kayıt sağlıklı bir kayıt sistemi olacaktır. Buradaki Suriyelilerin diğer illerde de kayıtlarının olup olmadığını bu şekilde görmüş olacağız. Bunun sayesinde Türkiye’deki Suriyelilerin sayısı da net bir şekilde ortaya çıkacaktır.” dedi.

“81 ilde tedavi hizmetlerinde kolaylık sağlanacak”
Tanıtım kartlarının avantajları hakkında da bilgi veren Bakır, “Türkiye’nin 81 ilinde ve yurtdışında bu kartlar sayesinde Suriyeliler en azından rahat bir şekilde dolaşabilecekler. Tedavi hizmetlerinde kolaylık sağlanacak. Tanıtım kartlarını gösterdikleri anda 81 ilde istedikleri hastanede tedavilerini olabilecekler. İlaçlarını çok rahat alabilecekler. Bu kartlar sayesinde ilimizde de Suriyelilerin sayıları da net bir şekilde ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

“Kimliklerimizin Türkçe yazılması sevindiricidir”
Kendilerine verilen tanıtım kartlarının sevindirici olduğunu ifade eden Suriyelilerden Süleyman Omeri, “Biz muhacir Suriyelilere tanıtım kartlarını veriyorlar. Bu bizim için çok güzel bir şeydir. Kimliklerimiz Arapça yazıldığı için kimse anlamıyordu ama bu yeni kimliklerimiz Türkçe yazıldığı için daha iyi oldu. Bu kartları çok faydasının olduğunu söylüyorlar. O yüzden çok sevindik. Şuana kadar bize yardımcı olan tüm insanlardan Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.


“Yeni kartlar sayesinde sıkıntılardan kurtulacağız”
Tanıtım kartları sayesinde kendilerinin de yeni bir kimliğe sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen M. Mustafa Bozan, “Bizler Suriye’den Batman’a geldik. Buradaki insanlar bizlere yardım ediyorlar, kimlik veriyorlar. Bu yeni kartlar sayesinde artık hastanelere rahat bir şekilde gidebileceğiz. Artık önümüzdeki sıkıntılar kalkacak. Bu uygulamayı getirenlerden Allah razı olsun.”ifadelerini

kullandı.

Öte yandan, Suriyelilere verilen tanıtım kartlarında hem Türkçe hem de Arapça ibareler yer alıyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir