• DOLAR 34.089
  • EURO 37.892
  • ALTIN 2811.199
  • ...
HDP`den`İffetli Olmanın Önemi`ne İtiraz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`ye geçen eski BDP Milletvekillerinin, 2012 yılında, ders kitaplarındaki hak ihlallerini içeren muhafazakar, milliyetçi, militarist ve cinsiyetçi ifadelerin araştırılması için meclis genel kuruluna sunduğu önerge dün TBMM Genel Kurulunda okundu.

HDP’li milletvekillerinin tamamının imzasını taşıyan önergede 4+4+4 eğitim sistemi ile gelen Kur`an-ı Kerim ve Hz Muhammed`in (sav) hayatını anlatan siyer derslerinin muhafazakâr, milliyetçi ve militarist bir dil taşıdığı iddia edildi.

Önergede Kur`an ve Siyer ders kitaplarındaki “Evlilik dışı ilişkilerin zararları”, “İffetli olmanın önemi” gibi konuların eğitimde ayrımcı, milliyetçi ve cinsiyetçi dilin kullanılmasına örnek gösterilmesi dikkat çekti.

Önergede, "Eğitimdeki bu muhafazakar, militarist ve cinsiyetçi dilin değişmediğine son örnek ise 4+4+4 yeni bir eğitim sistemi olarak sunulan sistemde yeni eklenen Kur`an-ı Kerim ve Hz Muhammed`in hayatı dersinde kadın kurumlarının tespit ettiği, ağırlıklı olarak kadın-erkek ilişkilerine değinilerek "iffetli olmanın önemi", "Evlilik dışı ilişkilerin zararları" konu başlıkları da lise öğrencilerine anlatılacaktır. Eğitimde ayırımcı ve milliyetçi ve cinsiyetçi dilin kullanımı devletin resmi ideolojisiyle oldukça ilişkilidir. Daha önce olduğu gibi, AKP de kendi muhafazakar, milliyetçi, tekçi ve ayırımcı yaklaşımını eğitim yoluyla devam ettirmektedir. Ancak milliyetçi, kadın-erkek eşitliğine inanmayan nesillerin yetişmesinin sakıncaları kavrandığında eğitimde kullanılan ders kitaplarının diline mutlaka dikkat edilmelidir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir