• DOLAR 34.114
  • EURO 38.123
  • ALTIN 2883.114
  • ...
Kaymakamlığın desteklediğ 100 öğrenciden 63'ü  üniversiteyi kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında maddi durumu iyi olmadığı için  dershane masrafı Kaymakamlık tarafından  karşılanan 100 öğrenciden  63’ü  üniversiteyi kazandı.

Çermik Kaymakamlığının, SODES Projesi kapsamında başarılı öğrencilerin dershane masraflarını karşılamasıyla,100 öğrenciden 63’nün  üniversiteyi  kazanması, Çermik’in Eğitim alanında iyi bir noktada olduğu  şeklinde değerlendirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çermik İlçe Kaymakamı  Mimar Sinan Batmaz, ” İlçmizde maddi durumu iyi olmayan başarılı 100 öğrencimizi derhaneye gönderdik.Bu öğrencilerimizin 63’ü başarılı oldu.40 öğrencimiz dört yıllık, 23’ü de iki yıllık üniversiteyi kazandı.Çermik Eğitim yönünde iyi bir noktada.Ç ermik’in iyi bir noktada olduğunu bir kez daha öğrencilerimiz göstermiş oldu.Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyoruz ve başarıların devamını diliyoruz.’’ dedi.

Kaymakam Batmaz ,öğrencilere  tavsiyelerde bulunarak, “Asıl  iş bundan sonra başlıyor.Şimdiye kadar tabiri caizse  çocuktunuz,biraz gençtiniz. Ama bundan sonra artık ayaklarınızın üzerinde duracaksınız.İyi üniversiteleri ve iyi bölümleri kazanmışsınız.Eğer  kendinizi yetiştirmezseniz bunların hiçbir anlamı yoktur.Bundan sonra kendinizi daha  iyi yetiştirmelisiniz.”şeklinde konuştu.  ( Murat Yaman – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir