• DOLAR 34.216
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2875.523
  • ...
"Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak devletin varlık sebebi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır’da  yayın yapan bir yerel gazeteye açıklamada bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İlke Haber Ajansı Cizre Muhabirinin JİTEM tarafından kaçırılmaya çalışılmasını, devletin varlık sebebine bir kasıt olarak değerlendirdiklerini ve varlık sebebi ülkede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olan devletin bu tür girişimlere müsaade etmeyeceğini belirtti.

“Bu ülkede hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur”

Bölgede, özellikle çözüm sürecinin oluşturduğu ortamının birilerinin işine gelmediğini ve açık bir şekilde sabote edilmeye çalışıldığını söyleyen Altaç, “Bingöl - Diyarbakır ve Lice bölgesinde yapılmak istenen eylemler, kimlik yoklamaları, yol kesme eylemleri ve anlattığınız JİTEM’in gazeteciyi kaçırmaya çalışma eylemi, 3 - 4 gün önce Dicle ilçe binamıza yapılan molotoflu saldırı…

Bunlar hepsi farklı versiyonlar. İnsanları korkutma, panik yaratma ve bunların üzerinden insanları manipüle etme girişimleridir.  Biz istediğimizi yaparız, söyleriz, siz yapmak zorundasınız gibi düşüncelerle yapılan eylemlerdir. Demin ifade ettiğim gibi; Bu ülkede hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu anlamda kişi ve kişiler tespit edildiği takdir de her türlü cezai yaptırımla ilgili girişimler yapılacaktır.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“Eylem ve olaylar ile bölgenin huzuru kaçırılmak isteniyor”

Değişik eylem ve olaylar ile bölgenin huzurunun bir şekilde kaçırılmak istendiğini ve bunun için de çok çeşitli yollar denendiğinin altını çizen Altaç, “ifade ettiğim gibi bu askerdi, bu polisti, bölücü örgütün yandaşı idi. Biz hiç ayrım yapmıyoruz. Biz diyoruz ki: Kanunlar önünde yapmak istediği, işlediği eylem türü ne ise, cezası için gereken ne ise yapılır ve yasal takibin sonunda kişi yaptığı eylemi ile cezalandırılır. Biz bunun takipçisiyiz. Biz kişi bazlı, ya da hangi kesimden olduğu üzerinde durmuyoruz. Paralel örgütünün üzerine nasıl gittiysek, anlattığımız eylemleri yapanların üzerine de aynı şekilde gideceğiz. Çünkü devletin varlık sebebi ülkede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu bizim asli görevimizdir. Bunları yapmasanız yaptığınız hizmetlerin çok anlamı kalmaz.” ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir