• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
`Bir Müslüman rükûda, secdede ve camide öldürülemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyetlerde bulunan Umut Derin düzenlemiş olduğu seminere Batman Hira Der Başkan Yardımcısı Şehmuz Emlük katıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen seminerde, Mümin kişinin dünyada Allah (c.c) dışında kimseye boyun eğmemesi gerektiği vurgulandı.

Programda konuşan Hira Der başkan Yardımcısı Şehmuz Emlük,  “Mümin kişi dünyada Allah (c.c) dışında kimseye boynunu bükmez. Müminin ahreti de azizdir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki, ‘Kabir bir insan için ya cehennem çukurlarında bir çukur ya da cennet bahçelerinde bir bahçe olur.’  Kabir kimin için bir bahçe cenneti olmuşsa o insan aziz olmuştur. O rütbe almış, şeref almış demektir. Kimden almış. Biz kimin dostuyuz. Allah(c.c) müminlerin dostudur. yani bizim dostumuzdur. Bu kâinatı yoktan var eden bu kadar güç sahibi olan Allah’ın dostuyuz. Biz kendimizi küçük görmeyelim nereye gidersek gidelim kimseden korkmayalım göğsümüzü gererek gidelim. Müslümanlığımızdan, namazımızdan hiçbir zaman utanmayalım iftihar edelim.’’ Dedi.

Emlük daha sonra,  bir Müslüman’ı rükûda, secdede, Allah’ın evinde öldürmek İslam’da varmıdır?  Bunu kim yapa bilir?  Sorularına dikkat çekerek, “Buraya saygısı olan bir insan kalkıp buraya zarar vermez buraya saygısı olmayan insan zarar verir. Allah’a sevgisi olmayan bir insan Allah’ın mescitlerini Allah’a secde edenleri vurabilir. Buda Amerika ve İsrail’in hesabına gelir. Ancak müminler kardeştir. Bizler Müslümanlar hepimiz kardeşiz. Bu dini ayakta tutmalıyız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız.’’ İfadelerini kullandı.

Emlük son olarak Amerika ve İsrail’in bu gün Müslümanların arasına Şii Sünni fitnesini soktuğunun altını çizerek,  “ Sünni- Şii diyelim bitirelim işi gibi. Bu gün ne yapılmaktadır. Kendileri ayaküstüne ayak atıp izlerken silahlarını da bize satıyorlar. Mutlaka bunların arkasında silah güçleri silah yapan firmalar vardır. Müslümanları da, bu Şii’dir bu Sünni’dir diye birbirlerine kırdırtıyorlar.’’ Şeklinde konuştu.

Seminer yapılan dua ve ikramlarla son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir