• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
"Seçim sistemi değişmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu(BEDFE), Genel Başkan Ömer Ömeroğulları ve Yönetim Kurulu’nun hazır bulunduğu programda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Federasyon merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı sonuçlara vesile olması temennisini iletti.

Seçim sisteminde değişikliğe gidilmesi gerektiğinin altını çizen Genel başkan Ömeroğulları daha sonra, “Bize göre ülkenin önemli meselelerinden biri de seçim sistemidir. Demokratik açıdan milletin yalnızca ortaya konulan adayı seçme değil, aday belirleme konusunda da etkin olması gerekiyor. Milletin, hiç tanımadığı tepeden inme adayları seçme zorunda bırakılması demokratik değildir.” Dedi.

Bu seçim siyasal yaşamın kilometre taşı olacak

İslam coğrafyasında yaşanan acıların haçlı zihniyetinin bir yansıması olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, “Dünyadaki mevcut sistem maalesef huzuru ve adaleti sağlayan bir sistem değil. Dünyanın egemen güçleri silah ve ekonomik güçlerine güvenerek dünyaya yeni bir düzen vermeye çalışıyorlar ki bu yeni düzende Müslümanlara yer yok. Bunların önünde duran ülke Türkiye’dir.Önümüzdeki 10 Ağustos seçimleri dünyanın huzur ve adaletten yana bir düzene sahip olması için bizim elimizdeki bir fırsattır.Bu seçim, Türkiye’nin kader seçimlerinden biridir ve siyasal yaşam içinde kilometre taşı olacak niteliktedir” şeklide konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir