• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
`Dilencilere yapılan baskınlar arttırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Son zamanlarda dilenci sayılarında meydana gelen artışlara karşı polisler tarafından bayram öncesi başlayan ve halen devam ettirilen müdahaleleri olumlu karşıladıklarını belirten Diyarbakırlılar, polisin yapılan müdahalelere ara vermeden devam etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşlar dilencilerin şebeke halinde çalıştıklarını idda etti.

Dilenci sayılarındaki artışın eskiden beri görülen bir durum olduğunu söyleyen Mehmet Çakır, polislerin dilencilere müdahale etmesinin güzel ve yerinde bir uygulama olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi.

 “Dilencilik bazı kişiler için meslek haline gelmiştir”

Dilencilere karşı yapılan baskınların sıkı bir şekilde yapılmasının da önemli olduğunu aktaran Çakır, “Kanaatimce bunun daha sık ve daha idareli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunu sadece polisinde değil belediyenin de müdahale etmesi gerekir. Ancak bu güne kadar zabıta tarafından böylesi bir girişim görmedik. Umarım bu konuda onlarda daha duyarlı davranarak gerekli adımları atarlar.  Ayrıca dilencilik bazı kişiler için meslek haline gelmiştir. Günümüzde gerçek anlamda kimin fakir olup olmadığını bilmiyoruz. Yinede böyle bir çalışmanın olmasını takdir ediyorum.” dedi.

“Dilenciler insanları sürekli rahatsız ediyor”

Dilencilerin son zamanlarda insanları sürekli rahatsız ettiğini söyleyen Mehmet Güngör ise, “Bana göre dilencileri yönlendirenler var. Bu rant kapısıdır ve birileri bunları kullanıyor. Dilencilere müdahalelerin devam etmesini temenni ediyoruz. Çünkü daha önceki günlerde ışıklarda geçtiğimiz zaman bizleri çok rahatsız ediyorlardı.” diye konuştu.

“Bilindiği gibi şehir içi dilencilerle mücadelede etkin olarak çalışması gereken kurumlardan biride Zabıtalar olması gerekir” diyen Güngör, Diyarbakır Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere hemen hemen hiçbir belediyenin bu konuda tatmin edici bir çalışmasının olmadığını ve bu lakaytlığın halkı mağdur ettiğini söyledi.

Güngör, belediyelerin de bu hususta üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini ve atılması gereken adımları bir an önce atması gerektiğini söyledi. (Ali Adiyaman / Hüseyin İçli - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir