• DOLAR 34.301
  • EURO 37.535
  • ALTIN 2912.587
  • ...
Esnaftan Filistin halkına nakdi yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlı market sahibi Hacı Emin Güney, Avrupa Yetim-Der’in başlattığı Filistin’e yardım amaçlı kampanyaya destek vermek için arkadaşlarından nakdi para toplamaya başladı.

Topladığı paranın şuana kadar 2 bin 500 TL olduğunu söyleyen Güney, bugün itibari ile bu parayı Avrupa Yetim-Der Batman Koordinatörü Nurullah Günaydın’a vereceklerini söyledi. Güney, ayrıca kampanyayı önümüzdeki haftada da devam ettireceğini ifade etti.

Güney yaptığı açıklamada, “Avrupa Yetim-Der tarafından para Filistin için toplanıyordu. Ben gücüm ne kadar yetiyorsa vereyim dedim. Önce kendimden başladım. Sonra dostlarımı aradım. Telefon rehberimi kurcaladım. Allah’ın izni ile iyi bir para topladım. Kimseyi çekinmeden aradım. Kim varsa rehberimde aradım. Benim yüzüm siyah olsun ama Filistin halkının durumu iyi olsun. Çünkü onlar şehit olursa belki biz de bu kampanyayla belki şehit oluruz. Allah-u Teâlâ bütün Müslüman kardeşlerimizden razı olsun. Herkesin bu yardımda bulunmasını istiyoruz.” dedi.

“Kampanyaya çok rağbet gösterildi”

Avrupa Yetim-Der tarafından bu paraların toplandığını söyleyen Güney, “Her gün para geliyor bize, her gün arkadaşlar getiriyor. Bu kampanyaya çok rağbet gösterildi. Şimdiye kadar 2 bin 500 TL toplamışız. Allah’ın izni ile bunu daha yukarı çıkartacağız. Bunu ilk elden teslimini bugün yapacağız. Gelecek hafta yine toplayacağız. Bunların hepsini Avrupa Yetim-Der’e göndereceğiz. Onlar da elden Filistin halkına teslim edecek.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir