• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Aydın Altaç: Süreci sahipleniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Çözüm sürecinin startını aldığı 14 ay öncesine dikkat çeken Altaç, Diyarbakır ve bölgenin önünü kapatan ve bir sorun olarak bu güne kadar devam ettirilen Kürt meselesinin çözüm süreciyle nihayete erdirilmesini umduklarını belirterek, 14 aydır kanın akmıyor olmasını memnun edici bir durum olarak değerlendirdi.

Altaç,  “ Bütün halkımız çözüm sürecini sahiplendi ve ciddi anlamda olumlu bir hava yakalandı. Bu barış ve kardeşlik projesi tüm ülkenin kazanımıdır. Bu ülkede 77 milyon insan birdir, eşittir. Bu sorunun çözümünde biz samimiyiz bu anlamda çözüm sürecine her kesimi katıyoruz, bu konuda mecliste de çeşitli yasalar çıkarıyoruz, çalıştaylar düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Başbakanın 2005’teki konuşmasını milat olarak kabul ediyoruz”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da ‘Kürt sorunu vardır ve bu sorun benim sorunumdur’ sözünü milat olarak kabul ettiklerini söyleyen Altaç,  “Biz çözümden, barıştan, huzurdan yanayız. Kim çözüm sürecini baltalamaya ve ya sabote etmeye çalışırsa bizleri karşısında bulacaktır. Ülkemiz ve bölgemiz 30 yıl kaybetti. Bir 30 yıl daha kaybetmesine izin vermeyeceğiz. İnşallah bizleri güzel günler bekliyor. sonuçta çözüm süreci başarıya ulaşacak ve kazanan ülkemiz ve bölgemiz olacaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir