• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Acılı anneden Selahattin Demirtaş`a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin üç ay önce başlatmış olduğu oturma eylemi, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda devam ediyor.

Birçok sıkıntı ve zorluk çekerek eylemlerine devam eden anneler, Kürtlerin hakkını almak için çalıştığını iddia eden HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın dağa kaçırılan çocukları görmezden gelerek acılı ailelere destek vermemesine tepki gösterdi.

Üç aydır oturma eylemi yapan acılı anne Rahime Taşçı, annelerin uzun süredir ağladığını ve sorunlarına hâlâ bir çözüm bulunamadığını söyledi.

“Demirtaş neden çocuklarımızın bırakılmasına destek olmuyor?”

Kürtlerin hakkını almak için çalıştığını iddia eden Demirtaş’ın oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etmediğini söyleyen Taşçı, “Bize her taraftan ziyarete geldiler. Fakat Selehattin Demirtaş gelmedi. Hal ve hatırımızı sormadı. 4 veya 5 defa buraya geldi ama çadırımızı ziyaret etmedi. Kürt olduğunu, Kürtlerin hakkını istediğini söylüyor. Biz de Kürt’üz. Burada bekliyoruz. Neden Demirtaş çocuklarımızın bırakılmasına destek olmuyor? Niye annelerin yanına gelmiyor?” dedi.

“Sadece bir çocuğum var onu da dağa götürdüler”

Oğlunun bulunması için gereken çabayı gösterdiğini kaydeden Taşçı, “Kars Belediye Başkanıyla konuştum. Bana çocuğumun bulunması için çalışacağını söyledi. 6’ncı aya girdik ama çocuğumun hayatta olup olmadığını dahi bilmiyorum. Bize, tek çocuğu olanların dağa götürülmediğini ve küçük çocukları ailelerine göndereceklerini söylediler. Benim sadece bir çocuğum var. Nasıl oğlumu götürürler? Biz, sadece kendi çocuğumuzun değil bütün çocukların gönderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir