• DOLAR 34.298
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.488
  • ...
Muş'a örnek bir idare binası yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - İl Özel İdaresi hizmet binasının süren inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmuz Yentür, binanın Eylül ayında tamamlanacağını söyledi.

Yeni Hizmet binasının yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip akıllı bir yapı olacağını belirten Yentür, “Hizmet binamız, Osmanlı-Selçuklu modern mimarisi karıştırılarak yapılan bir yapıdır. Bina 3 kısımdan oluşmaktadır. Orta kısmı genel sekreterlik ve valilik makamının olduğu kısımlardır. Sağ tarafı meclis tarafı, sol tarafı ise idari müdürlüklerinin bulunduğu bölümdür. Vatandaş, idare binamıza geldiğinde meclis, valilik ve birimleri bir arada bulabilecek.”dedi.

Binada güneş panelleri ile elde edilen enerji kullanılacak
Binanın uzun yıllar halka hizmet edebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Yentür, “60 sandalyeli kendi meclis salonu olan 4 dilde çevirmenlerin olabileceği ve vatandaşın meclis çalışmalarını izleyebileceği bir bina olarak dizayn edildi. Yürütülmekte olan DAKA’dan almış olduğumuz bütçe ile meslek lisesiyle ortaklaşa bir proje gerçekleştirdik. Bu enerji 10 KW’lık bir enerjinin güneş panelleri vasıtasıyla enerji üretimini de bu binanın üzerine kurduk. Bu da kendi binamızın enerjisinin sağlanmasında katkı sağlayabilecek bir proje oldu. Ümit ediyoruz ki Eylül ayının başında hizmet binamızın fiziki yapısı tamamlanmış olacak. Bunun akabinde ise tefrişatını yaparak 2014’ün kışına burada girmiş olacağız’’şeklinde konuştu.

Binanın  proje bedelinin  5 milyon 400 TL olduğunu kaydeden Yentür, “5 milyon 400 TL artı KDV mukayeseli keşif yapacağız belki bir-iki artışımız olacak şuan KDV dahil 6 milyon 500 TL bütçeye sahip bir projedir. Bölgeye kıyasla belki doğu ve güneydoğuda ilk defa her detay gözetilerek yapılan tek bina olacak. Halkın iradesi temsil ediliyor bu binada. Çünkü bizim en üst karar organımız meclistir. Meclisimizin çalışma koşulları çok kötüydü. Biz bunu yaptığımızda çok modern bir binada çok daha iyi hizmetleri sunabilecek fiziki ortamlar gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir