• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
"Batman hasta sevklerinde birçok ilden iyi durumdadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Ocak ayından bu yana Batman’dan başka illere yaptıkları hasta sevkleri ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi verdi.

Batman’dan başka illere uçak ambulansla yaklaşık 15 hastayı sevk ettiklerini, 11 tane helikopter sevki ve hastanelerden karayoluyla 82 sevk yaptıklarını belirten Bodakçi, sevkler konusunda Türkiye’nin birçok ilinden iyi durumda olduklarını söyledi.

Hem yoğun bakımlarının, hem özel ve hem de kamudaki sağlık kalitesi açısından kentteki sevklerin iyi bir gösterge olduğunu ifade eden Bodakçi, “Dışarıya ne kadar az hasta sevk ederseniz bu ne kadar diğer sağlık alanlarında dahi iyi hizmet ettiğinizi gösterir. Uçak ambulanslarla hastaların taşınması gerçekten bir devrim niteliğindedir. Bu hayal dahi edemediğimiz bir şeydi.” dedi.

Genelde üçüncü ve dördüncü yoğun bakım gerektiren durumlarda hastaları sevk ettiklerini vurgulayan Bodakçi, “Burada yapılabilecek hiçbir şeyi olmayan hastalar için bu sevkler söz konusudur. Buradaki tüm imkânların yetersiz kaldığı durumlarda hastalarımız imkânı olan başka illere sevk ediliyor. Genelde yeni doğan çocukların sevkleri çok oluyor. Bu hastalara uçak ambulans da kullandığımız oluyor, helikopter ambulans da kullandığımız oluyor. Genelde üçüncü ve dördüncü seviye yoğun bakım gerektiren zamanlarda hastaları gönderiyoruz.” diye konuştu.

Batman’dan dışarıya hasta sevkleri konusunda Türkiye’nin birçok ilinden iyi durumda olduklarının altını çizen Bodakçi, bunun daha iyi olması için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir