• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
HDP`li Berktay`ın HÜDA PAR İddiası Anında Yalanlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına katılan HDP’li Ayşe Berktay, IŞİD’e Türkiye’den en çok katılımın HÜDA PAR’dan olduğu yönünde iddiada bulundu. Berktay’ın bu iddiası aynı programa katılan yazar Nevzat Çiçek ve AK Parti eski milletvekili Abdurahman Kurt tarafından anında yalanlandı.

Berktay’ın iddiası üzerine söz alan yazar Çiçek, IŞİD ile HÜDA PAR’ın görüşlerinin birbirine tamamen zıt olduğundan böyle bir katılımın asla söz konusu olamayacağını söyledi.

Programın ilerleyen dakikalarında konuşan AK Parti eski milletvekili Kurt da Berktay’ın ortaya attığı iddiaya cevap vermek ihtiyacını hissettiğini belirterek, “Öncellikle şunu belirtmek gerekirki IŞİD, HÜDA PAR’ı tekfir ediyor, kafir olarak görüyor. Böyle bir durumda katılımın olması düşünülemez. Kurularak hizmetlerini sürdüren bir partiye gereksiz ithamlarda bulunmayalım.” şeklinde konuşarak ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu kaydetti.

Öte yandan, HÜDA PAR’la ilgili iddiada bulunan HDP’li Ayşe Berktay’ın KCK operasyonlarında tutuklandığı ve 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Not: HÜDA PAR`la ilgili iddia, Videonun 96. dakikasından itibaran başlıyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir