• DOLAR 32.384
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2394.693
  • ...
Ebola salgını için acil durum çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Uluslararası çabalara rağmen Ebola virüsü Batı Afrika ülkelerinde hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan son verilerde, Gine, Sierra Leone, Liberya ve son olarak Nijerya'da ortaya çıkan bir ölümlü vakayla, toplam 1440 vaka ve 887 ölüm olduğu bildirildi.

Virüse yakalananların yüzde 90’ı hayatını kaybediyor

Ebola virüsüne yakalanan kişilerin yüzde 90'ı hayatını kaybediyor. Virüs kişiyi yaklaşık 3 ila 4 gün içerisinde öldürebiliyor. Erken teşhis konan hastaların hayatta kalma şansının daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

ABD, temsilcilerini kontrolden geçirecek

ABD Başkanı Barack Obama ise, gelecek hafta Washington'da düzenlenecek olan ABD-Afrika zirvesine Batı Afrika'dan katılacak olan temsilcilerin sağlık kontrolünden geçirileceğini açıkladı.

Olağanüstü durum ilan edildi

En çok vakanın görüldüğü Sierra Leone’de olağanüstü durum ilan edildi. Konuyla ilgili duyuru yapan Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çekileceğini ve virüsü taşıyan kişilerin karantinaya alınacağını bildirdi.

Dünya alarma geçti

EBOLA salgını nedeniyle dünya alarma geçti. Hastalığın yayıldığı Gine, Liberya ve Sierra Leone’ye giriş-çıkışlarda yolcular sağlık taramasından geçiriliyor. Aralarında ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Hong Kong ve Tayland’ın da bulunduğu çok sayıda ülke, havaalanlarına termal kameralar yerleştirdi. Afrika ülkelerinden çıkışlarda da termal kontroller yapıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan salgın uyarısı

Salgın ile ilgi Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan da uyarı yapıldı.  Yapılan uyarıda salgının henüz kontrol altına alınamadığını ve Ebola vakalarının görüldüğü ülkeler ile diğer bölge ülkelerine seyahat edecek vatandaşların, hijyen hususuna azami dikkat göstermeleri istendi.

Yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın seyahat öncesinde Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve ilgili Büyükelçiliklerimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri, yerel makamlarca alınması önerilen tedbirlere titizlikle riayet etmeleri, bu bağlamda Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nün http://www.seyahatsagligi.gov.tr/ internet sayfasında yayınlanan salgının seyrine ilişkin güncel bilgiler ile salgından korunma tedbirlerine dair önerileri edinmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir.” denildi.

Ebola nedir?

Ebola, yoğun iç kanamalar sonucu hastanın şok etkisiyle ölümüne neden olan hemorajik bir virüstür. Ebola virüsü, başlangıç olarak vücut ısısında artış, kas ağrısı, halsizlik, baş ağrısı, boğaz tahrişi, kusma ve ishal gibi semptomlar gösteriyor. Ebola virüsünün son derece bulaşıcı olduğu bildiriliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir