• DOLAR 34.272
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2904.959
  • ...
Gelişim Okumayla Gerçekleşir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Turizm İl Müdürü E. Muhsin Bulut Kütüphaneler Haftası nedeni ile yaptığı basın açıklamasında, gelişimin okumakla gerçekleşeceğine dikkat çekerek, okumanın önemini belirtti.

Kütüphaneler ve kitapların aydın insanın vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Bulut, medeni Ülke olmanın en önemli göstergesinin, ülke içerisinde yıllık olarak yayımlanan ve satılan kitap sayısı ile doğrudan ilişkili olduğunu söyledi.
Kitap okumanın çocukluk çağında başladığını belirten Bulut, "Geleceği çok daha aydın olacak ülkemizde tüm anne ve babalara tavsiyem küçük yaştaki çocuklarınıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu önemli bir kazanım olarak varsaymaktır. Kitap okumak tek kişilik en önemli eylemdir. Öğrencilikten buyana evimizin değişmeyen en önemli aksesuarı her yaşta aldığımız ve biriktirdiğimiz kitaplarımız yani biricik kütüphanemizdir. Her öğrenci mutlaka evinde odasında nevi şahsına münhasır bir kitaplık oluşturmalıdır. Bu kitapları okumalı ve okutmalıdır" dedi.

Vitrinlerde duran ve okunmayan kitapların, ağırlıkları fazla olan taştan farkı olmadığını dile getiren Bulut, Ağrı`nın kalkınmasının ruhsal ve bedensel açıdan gelişmiş bireylerin varlığı ile mümkün olduğunu kaydetti.

Adem Akcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir