• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ekşi Sözlük Gizli Bir Projemi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küfür ve hakaretlerin odak noktası olan Ekşi Sözlük gibi sözde paylaşım sitelerine alternatif olarak kurulan ve muhafazakâr duruşuyla büyük beğeni toplayıp, takipçi sayısını günden güne artıran Cogito Sözlük’ün kurucusu Birol Şanlı, Habervaktim.com’a çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Şanlı, kripto olduğu ileri sürülen Sedat Kapanoğlu’nun sahibi olduğu Ekşi Sözlük’ün yayınlarını hatırlatmamız karşısında, sözkonusu sitenin “İslam dinine karşı gizli bir proje mi” sorusunu akıllara getirdiğini kaydetti.

COGİTO’DA KÜFÜRLER DEĞİL FİKİRLER ÇARPIŞIR

Cogito Sözlük’te küfürlerin değil, fikirlerin çarpıştığını kaydeden Şanlı, “Ben önceden Ekşi Sözlük’te yazıyordum. Ama Ekşi Sözlük’te her seferinde dini değerlerimize hakaret edildiği ve milli duygularımızın aşağılandığı gördüğüm için ben ve üç arkadaşım, dini değerlere saygılı, muhafazakar bir yapıya sahip olan Cogito Sözlük’ü kurduk” ifadelerini kullandı.

SÖZLÜK DEĞİL, DİN VE İNANÇ DÜŞMANLIĞI MERKEZİ

Ekşi Sözlük’te İslam dini adına ne varsa her şeye küfür edildiğini kaydeden Şanlı, “Fıtratıma ters olan böyle bir yerde daha fazla duramadım. Ve bu birkaç arkadaşımla Cogito’yu kurmaya karar verdik ” dedi.

“PPOVOKASYON YAPIYORLAR”

Ekşi Sözlük’ün her fırsatta İslam diniyle dalga geçmesini ahlaksızlık olarak niteleyen Şanlı, “Hem varlığını inkar ettiğin şeye küfrederek onu aslında yok sayamadığını itiraf edeceksin, hem de bunu özgürlük kılıfında sunarak ajitasyon yapacaksın. Bunun adı provokasyondur, misyonerliktir, maşalıktır. Cehaletin dip noktası işte budur. Müslümanca tavır sergileyen, edilen küfürlere tepki gösteren üyelerine negatif ayrımcılık yapan bir sitenin, basit bir fikir platformundan öte kurgulanmış bir dezenformasyon merkezinden başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

“EKŞİ, GİZLİ BİR PROJE OLABİLİR”

Ekşi Sözlük’ün İslam dinine karşı gizli bir proje olarak da kurulma ihtimalinin yüksek olduğuna da dikkat çeken Şanlı, şöyle devam etti: “Ekşi Sözlük, 15 yıldır var olan bir sitedir. Bu sözlük için açık açık misyoner bir projedir diyemeyiz. Ama dünya tarihine bir göz attığımız zaman, İslamiyet’e karşı olan çok sayıda yapılanma mevcuttur. Günümüzde Türkiye gibi nüfusun yüzde 95’i Müslüman olan bir ülkede, kutuplaşma ve çatışma alanları oluşturmanın yolu da elbette dini hassasiyetlere saldırmaktır. Bunu alenen yapmaya kimse cesaret edemez. Bazıları, sanal kimliklerin ardına sığınıp slogancı mantıkla bunu çok daha rahat gerçekleştirebilir.”

“EKŞİCİLER, CHP’LİLERE TOZ KONDURMUYOR”

CHP’li yöneticilerin, sık sık Ekşi Sözlük yetkililerini ziyaret etmesini de değerlendiren Şanlı, “Siteye göz gezdirdiğimizde CHP lehine nasıl bir propaganda yapıldığını da açıkça görmekteyiz. CHP’nin faaliyetleri, seçmeni, politikası hakkında yazılanlar iktidar partisi aleyhinde yazılanların yanında devede kulak kalıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük’ü ziyaret ediyor ve yöneticilerine ödül veriyor. Ekmeleddin İhsanoğlu gidiyor, sözde anarşist geçinen onlarca sözlük kullanıcısı ağızlarını bile açmayarak üstüne bir de kendi adayları gibi karşılayarak kayıtsız şartsız desteklerini sunuyor. Hani siz tarafsız bir oluşumdunuz? Tüm bunlar bir danışıklı dövüş hatta tanışıklı seviş olduğu aşikârdır.” ifadelerini kullandı

“MİLLİ VE DİNİ DEĞERLERİMİZİ DİKKAT EDİYORUZ”

“Yolun başında 4 kişiydik, hamdolsun şimdi 2 bin 500 yazarımız var” diyen Şanlı, şöyle devam etti: ‘’Cogito Sözlük’ü, diğer sözlüklerdeki gayriahlaki akıma tepki olarak ihtiyaca binaen kurduk. Genel kültür ve gündemdeki gelişmeler başta olmak üzere din, siyaset, kültür, sanat, sosyal medya, felsefe, edebiyat, sinema, bilim, tasavvuf, spor gibi çok çeşitli alanlarda paylaşımlar yapıyoruz. Üyelerimiz bilgi birikim sahibi oldukları konularda tecrübelerini ve yorumlarını yazıya dökerek diğer üyelerle sağlıklı bir etkileşim içine giriyor, kimi zaman ateşli tartışmalar olurken çoğu zaman empati yoluyla sosyal bağlar kuruluyor. Sözlüğümüzde içerik oluşturma adına temel kıstas, edep-seviye-kalite çerçevesinde hassasiyetlere ve kurallara uygun yazmaktır.”

“TANINMAK İÇİN İLLA KÜFÜR MÜ ETMEK LAZIM”

Bugün ahlak ve edep kaygısından uzak diğer sözlüklerin daha çok ön planda olmasının tek nedeni, Cogito Sözlük’ün yeterince tanınmadığından kaynaklandığını kaydeden Şanlı, şöyle konuştu: “İslami açıdan hassas bir toplumda öncelikle edep ve ahlakı öncelik yapan bir platform olan Cogito’nun rağbet görmesi gerekir. Belki söyleyecek çok sözü olan ama diğer mecraları kendine yakıştırmadığı için yazamayan yüz binlerce kişi var ve bunlar Cogito Sözlük’ten haberdar değiller. Bu vesileyle, objektif ve etik habercilik masalıyla kendini uyuturken milleti kandıran ama bizim gibi düzgün oluşumlara gözünü kapatan tüm medya kanallarını kınıyorum. Sanırım onların kanallarında konuşulmak, sitelerinde manşete çıkmak, gazetelerinde haber olmak için Peygamber’e küfretmek gerekiyor! Habervaktim’e bana bu fırsatı tanıdığı için tüm Cogito ahalisi adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Habervaktim.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir