• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nabi Avcı Adana'da iddiaları yanıtladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Bir dizi temas için Adana’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya katılmak için buraya gelen Nabi Avcı, toplantı öncesi kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde tercih yapmayan öğrencilerin İmam Hatip Liselerine yönlendirildiği iddialarına ilişkin cevap verdi. Avcı, hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesinin katiyen söz konusu olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınavlarında kopya çekmekle suçlanan öğrencilerin açtığı iptal davaları sonrasında Danıştay 8'nci Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından puanların ve yüzdelik dilimlerini yeniden hesapladığını, sonuçların da bugün açıklandığını bildirdi.

TEOG sınavına giren öğrencilerin ikametgâh durumundan dolayı zorunlu olarak imam hatip liselerine kaydedileceği iddialarına tepki gösteren Bakan Avcı, “Kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi söz konusu olamaz, olmamıştır. Hangi öğrencinin, hangi tercihler doğrultusunda, hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz biliyor” dedi.

Ortaya atılan iddiaların öğrencileri ve velileri tedirgin etmeyi amaçlayan sistematik bir çaba olduğunu ileri süren Bakan Avcı, tercihlerin nasıl yapılacağını öğrenciler, öğretmenler ve velilerin çok iyi bildiğini kaydetti. Avcı sözlerini şöyle sürdürdü, “Dolayısıyla bu tür spekülasyonlar başından beri öğrencilerimizi, velilerimizi tedirgin etmek için özellikle ima edilen spekülasyonlardır. Hangi öğrencinin, hangi tercihler doğrultusunda, hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz biliyor. Kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi, katiyen söz konusu olamaz, olmamıştır. Kaldı ki biz kontenjanlarımızı açıkladık. En büyük kontenjan meslek liselerimizdedir. Sonra Anadolu liselerinde, daha sonra İmam Hatip Anadolu liselerinde, en son da fen ve sosyal bilimler liselerindedir. Dolayısıyla kontenjanlar müracaatlara uygun. Öğrencilerimiz de kendilerine en uygun tercihlerini yapıp, okullarına yerleşecekler. Özellikle velilerimizden rica ediyorum; bu konuda çok dikkatli olsunlar. Onları tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba olduğunu daha önce de söylemiştim. Bunlara karşı da duyarlı olmalarını özellikle rica ediyorum.”

Bakan Avcı, daha sonra branş öğretmenleri ile toplantıya katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından, Çukurova İlçesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir