• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şoförler odasının araçları icralık oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait borçlar nedeniyle oda başkanı M.Emin Tuğrul’un makam aracı icralık oldu. Oda yetkilileri borçların eski başkandan kaldığını ve mağdur olduklarını savundular.

Van İcra Müdürlüğü tarafından haczedilen muhammen bedeli 40 bin TL olan 2006 model 65 AF 005 plakalı otomobil, otoparkta açık artırma yoluyla satışa çıkarıldı. Alıcısı bulunamayan araç, ihaleden düştü.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul’un makam aracının yanı sıra odaya ait olan bir adet ambulans, itfaiye ve çekiciye de borçlardan dolayı el konulduğu ve odaya ait internet sitesinin de kapatıldığı öğrenildi.

Odaya ait bütün araçlara en konuldu
Haciz olaylarıyla ilgili açıklama yapan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Yeşil, odaya ait bütün araçların icralık olduğunu belirtti.

Yeşil, odaya ait bir çok malvarlığının mevcutken şu an hepsinin haczedildiğini ifade ederek, “Bu yıl odayı kaybeden başkana ait borçlardan dolayı araçlara haciz konuldu. Bugün odamıza ait hiçbir şey bulunmamaktadır. Resmi makam aracımızda icralık olduğu için bugün ihaleye çıktı. Bu araçlarımızda borçlardan dolayı satılacak. İhaleye odamızın imkanları olmadığından dolayı katılamıyoruz.”dedi.

Yaşananların Van için bir kayıp olduğunu dile getiren Yeşil, “Buradan Hüseyin Çelik’e de seslenmek istiyorum. Halen bu vatandaşı niye peşinde dolaştırıyor. Elinden tutup niye resmi kurumların başına getiriyor bunu anlamış değilim. Bu vatandaşın satmadığı bir şey kalmadı. Odaya ait hiçbir araç yok. Şuanda esnafa hizmet edecek bir ambulansımız bile yok. Bu durum ortadayken halen Sayın Hüseyin Çelik bu adamın elinden tutup Şoförler Federasyonu Yönetimine sokuyor, birliğe sokuyor. Bunun nedenini ise bir türlü anlamadık. Bizim seçimi kazanmamızdan bir ay sonra odanın araçlarına el konuldu.” ifadelerini kullandı.

“Odamızın 2 milyon borcu var”
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Çiftçi ise, “Bilindiği gibi odamız icralık oldu. Odamıza ait bütün araçlarımız icralık oldu. Odamıza ait bir adet ambulans, itfaiye ve çekiciyi trafiğe çıkaramıyoruz. Çünkü bu araçlara haciz bırakıldı. Trafiğe çıkardığımız zaman makam aracı gibi diğer araçlara da el konulacak. Araçlarımızın yanı sıra şuan faaliyet gösterdiğimiz binamızda icralıktır. Bunun yanı sıra odaya ait olan internet sitesi dahi icralık oldu. Banka hesaplarımıza el konuldu. Banka hesaplarımıza el konulduğu için para çekemiyoruz. Şuanda perişan bir durumdayız. Bunu herkes biliyor. Oda olarak 2 milyon borcumuz var.”şeklinde konuştu.

Odada çalışan personele 4 aydır maaş veremediklerini ifade eden Çiftçi, “Eski başkanın kendi öz yeğeni de odanın genel sekreteri olduğu halde 4 ay maaş alamadığından dolayı işten ayrılarak odayı icraya verdi. Bu da ispatlıdır. Kimseye çamur atmıyoruz. Esnafımızı ve halkımıza şuanda borçlardan dolayı hizmet veremiyoruz.” dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir