• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
`Kürtler Artık Uyansın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Diyarbakır Dağkapı (Şeyh Said) Meydanı’nda oturma eylemlerine aralıksız devam eden aileler, çocuklarının zorla dağa götürüldüğünü ve kandırıldıklarını ifade ederek, “Kürtler artık uyansın” dediler.

“Çocukların dağa kaçırılacak ne suçları vardı?”

Kızı Zübeyde koç için Hakkâri Şemdinli’den gelen Raşit Koç, “Biz 75 günden fazladır burada çocuklarımız için eylem yapıyoruz. DBP ve HDP den yanımıza bu güne kadar herhangi bir yetkili gelip buradaki ailelerin dertlerini dinlemedi. Bir de kalkıp diyorlar ki biz Kürt’üz ve Kürtler için çalışıyoruz. Eğer onlar Kürtler için çalışıyor iseler ben de annem de babam da Kürt’üz. Neden Kürtlerin çocuklarını kandırıp zorla dağlara kaçırıyorlar? Oysaki dağa götürdükleri 11 ile 25 yaş arası çocukların ne suçları vardı ki onları dağa kaçırdılar?” dedi.

“Demirtaş gezip oy isterken buradaki aileleri hiç düşünmüyor mu?”

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a seslenen Koç, “Şuan Selahaddin Demirtaş her yeri gezip Kürtlerden cumhurbaşkanı olmak için oy istiyor. Peki, Demirtaş gezip oy isterken buradaki aileleri hiç düşünmüyor mu? Buradaki ailelerin hiç oyları yok mu? Kürtler hem Demirtaş’a oy veriyor hem de çocukları kaçırılıyor. Bizim tek isteğimiz şuan burada eylem yapan ailelerin biran önce çocuklarına kavuşmalarıdır. Burada eylem yapan ailelerin çocukları gelene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Kürtler artık uyansın”

Kürtler için savaşılıyor yalanının söylendiğini ve Kürtlerin buna kanmaması gerektiğini dile getiren bir başka acılı baba Muzaffer Kindan ise, “Buradaki aileler çocuklarını istiyorlar bu insanların hepsi burada perişan bir durumdalar. Dağa götürülen çocukların hepsi fakir olanlardır. Biz bura da para pul istemiyoruz biz sadece çocuklarımızı istiyoruz. Bize diyorlar ki biz Kürtler için savaşıyoruz, maalesef kimse Kürtler için savaşmıyor ve Kürtler artık uyansınlar. Hiç kimse Kürtleri düşünmüyor herkes kendi menfaatini düşünüyor.” dedi. (Ali Adiyaman/ Hüseyin İçli - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir