• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İzmirli esnaftan İsrail`e pankartlı tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Günlerdir İsrail`in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliamlara toplumun birçok kesiminden tepki yağıyor. İzmir’de esnaflık yapan Ömer Özgüç isimli bir esnaf ise, dükkânının girişine “Kahrolsun Katil İsrail, Yaşasın Kahraman Hamas” yazılı bir pankart asarak İsrail`e tepki gösterdi.

Esnaf Ömer Özgüç, Gazze`de insanlık suçu işlendiğini ve buna sessiz kalmamak için böyle bir protesto yapmaya karar verdiğini belirterek, “Gazze`de insanlar katlediliyor, Müslümanlar katlediliyor. Çoluk çocuk demeden katliamlar yapılıyor. İsrail`in bu yaptıklarına sessiz kalmamamız lazım. Bütün İslam ümmetinin biran önce uyanması lazım. Kimin elinden ne geliyorsa yapması lazım. O yüzden böyle bir şey yapmaya karar verdik. Olumlu tepkiler görüyoruz. Millet de aynı bizim düşündüğümüz gibi bu katliama sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyor. Zaten vicdanı olan bir insanın da bu katliama sessiz kalmaması lazım.” dedi.

İsrail ürünlerinin boykot edilmesi konusunda esnaflara çağrıda bulunan Özgüç, “Öncellikle onların ürünlerini elimizden geldiğince satmamamız lazım. Bunu kendi çapımızda yapıyoruz, ama devletin İsrail ürünlerini ülkeye sokmaması lazım. Alternatif yeni ürünler getirmesi lazım. Biz elimizden geleni elhamdülillah yapmaya çalışıyoruz, onların ürünlerini satmamaya çalışıyoruz. Çünkü sattığımız her bir ürün Gazze`ye bomba olarak yağıyor.” şeklinde konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir