• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
israil`i Protesto Edenler Cezaevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Paralel yapının polis ve yargı içindeki yapılanmaları el ele vererek Siyonist terör devletinin katliamlarına tepki gösterenlere ve Amerika’yı protesto edenlere ceza yağdırdı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Ocak 2010 tarihinde Elazığ İhya-Der yönetici ve üyelerinden oluşan 19 kişiye israil’in katliamlarını protesto ettikleri ve gıyabi cenaze namazı kıldıkları için 150 yıl hapis cezası verdi. Yine aynı mahkeme, Adıyaman Vahdet-Der ile kapatılan Mustaz’af-Der’in Kâhta Şubesi’nin 4 yöneticisi toplam 6 kişiye aynı gerekçelerle 50 yıl hapis cezası verdi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği cezalar Yargıtay 9. Dairesi tarafından hızlı bir şekilde onaylanarak bu kişiler cezaevine konuldu.

HÜKÜMET ÜÇ MAYMUNLARI OYNUYOR

Son yapılan düzenlemeler ile Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve KCK’den cezaevinde yatanlar serbest bırakıldı. Siyonist israil’i protesto ettikleri için Paralel Yapı’nın kumpasıyla ceza alanlar ise hala cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. Hükümet bu mağduriyeti görmediği gibi bugüne kadar bu mağduriyetin sonlandırılması için her hangi bir girişimde bulunmayarak topu verdiği her kararı tartışma konusu olan yargıya atmaya devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da “İçeride şu an günahsız yatan çok insan var” diyerek suçsuz birçok insanın cezaevinde tutulduğunu itiraf etmişti. Ama içerde tutulan masum insanların cezaevinden çıkması için hükümet herhangi bir adım atmadığı gibi Ergenekoncu, Balyozcu ve KCK’liler serbest bırakıldı. Başbakan’ın acaba ‘günahsız yatanlar’ var diyerek kast ettiği kişiler bunlar mıydı?

PARALEL YAPI İSRAİL VE AMERİKA’YA ÇALIŞMIŞ

Yaptıkları hayır faaliyetleri ve Kutlu Doğum etkinlikleri ile halkın büyük teveccühünü kazanan İslami Sivil Toplum Kuruluşlarını sindirmeye yönelik Türkiye genelinde birçok ilde evlere sabah namazı vaktinde Paralel Yapı tarafından baskınlar yapıldı. Bu baskınlarda yüzlerce kişi gözaltına alınırken onlarca kişiye ceza verildi.

PARALEL YARGI VE POLİS EL ELE KUMPAS KURDU

Yargı ve emniyeti ele geçiren Paralel Yapı adeta dindarlara savaş açtı. Ele geçirdiği yargıyı silah gibi kullanan bu yapı, polis eliyle kumpaslar kurarak insanlara ceza yağdırdı. 27 Nisan 2009 tarihinde emniyet içindeki Paralel Yapı elemanları Elazığ’da İhya-Der’e yönelik bir kumpas kurarak 19 kişiye 150 yıl ceza verilmesine yol açtı. Ceza verilenler arasında kadınlar da vardı. 60 yaşlarında yaşlı bir teyze ve ayağı sakat bir bayana da Kur’an dersi verip israil ve Amerika’yı protesto ettikleri için ceza verildi.

PARALEL YARGI 150 YIL CEZA VERDİ

Malatya 3. Ağır Ceza mahkemesi tarafından 14 Ocak 2010 tarihinde Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verdiği 150 yıllık ceza Yargıtay 9. Dairesi tarafından hızlı bir şekilde onaylanmıştı. Birileri alelacele bu davaları bitirin diye talimat vermişti Paralel yargıya. Sonuçta aralarında İhya Der Genel Başkanı M. Fatih Demirtaş’a 15 yıl, eski Palu İhya-Der Temsilcisi Celal Şahin, dernek üyeleri, Şemsettin Yıldız, Zeki Açıkgöz, Yavuz Öner, Ali Taş, Yusuf Zaman, Mehmet Susatan, Nimettullah Ölmezoğlu, Necati Karataş, Harun Ayaş, gazeteci Ali Aslan Işık, Leyla Ülgen, Avukat Mahmut Şahin, Miyase Ölmez, Selahattin Çelik, İsmail Sağlam ve Hüseyin Öztürk’e 7,5’şar yıl hapis cezası verilmişti.

PEKİ, SUÇLARI NEYDİ?

Elazığ İhya-Der’e yönelik vakıa: Elazığ İhya- Der’e yönelik bir kumpas kuruldu. İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere kurumlar dosya hakkında soruşturma açmaya yanaşmadı. İçlerinde İslamî sohbetlere katıldığı gerekçesiyle 55 yaşındaki bir kadının bulunduğu 19 kişiye 150 yılı bulan hapis cezaları verildi. Mahkeme; genç, kadın, yaşlı dinlemedi. 60 yaşını geçen Molla Zeki Açıkgöz’e İslamî sohbet vermekten, 7,5 yıl ceza verildi. Hapis cezasına çaptırılan kişilere atfedilen suçlar ise insanın kanını donduran cinsten. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Badem tarafından hazırlanan iddianamede suç olarak isnat edilenler: 28.12.2008 günü İzzet Paşa Camiinde Filistinliler için gıyabi Cenaze Namazı Kılmak 23.01.2009 tarihinde Palu İlçesinde Filistin’e Destek Eylemi Organize Edip Katılmak 04.04.2009 tarihinde Kutlu Doğum Haftası Düzenlemek 4. 08.03.2011 tarihinde İstasyon Meydanında Kutlu Doğum Etkinliğine Katılmak 31.12.2008 tarihinde Mekke’nin Fethi Gecesi Organize Edip Katılmak

SUÇLARI AMERİKA VE İSRAİL’İ PROTESTO ETMEK

9 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman merkez, Samsat ve Kâhta ilçelerinde İslami hassasiyetleri ile öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik baskınlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda Adıyaman’da Vahdet-Der kurucu üyelerinden Hüseyin Demir, İsmail Alpaydın, Ahmet Yıldırım, Kâhta’da Mustazaf-Der Kâhta yönetim kurulu üyesi Mustafa Yetiş gözaltına alındı. Bu kişilere Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 50 yıllık hapis cezası ise Yargıtay 9. Dairesi tarafından onaylanarak bu kişiler cezaevine konuldu ve hala cezaevinde tutuluyorlar. PARALELCİ YARGIÇLAR BU SUÇLARA! CEZA VERDİ İsrail ve Amerika’yı protesto edenlere ceza verilmesi iddianamelerde örgütsel faaliyet olarak yer aldı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı Kutlu Doğum etKinliklerinden tutun Kur’an yakmayı protesto etmek, israil ve Amerika’yı protesto etmek, Hz. Fatma’yı anmak, fakir insanlara yardımda bulunmak ve pikniğe gitmek bile örgütsel suç olarak gösterilmişti. İşte iddianamede yer alanlar... • İsrail ve Amerika’yı protesto etmek amacıyla 17/09/2010 günü Kahta’da, 18/09/2010 günü ise Adıyaman’da bir basın açıklaması yapmak • İsrail ve Amerika’yı protesto etmek amacıyla “Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’in yakılması ve çirkin bir şekilde ayaklar altına alınması” konulu 17/09/2010 günü Mustazaf-Der tarafından Adıyaman Kahta İlçesi Devlet Hastanesi önünde 150 kişilik bir grubun katılımıyla basın açıklaması yapmak. • Filistin’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak ve protesto gösterisi düzenlemek. • “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlayıp “Allaha emanet olun” şeklinde biten A-4 kağıdı. • 03/09/2010 günü Vahdet-Der organizesinde “Kudüs Günü” konulu basın açıklamasına katılmak. • Dini önemi olan gün ve gecelerde düzenlenen kapalı yer toplantıları organize etmek. • Adıyaman’da Kutlu Doğum Haftası münasebe tiyle etkinlik düzenlemek.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir