• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kassam Tugayları, Kayıp Askerle İlgili Bilgiye Sahip Değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber

Kassam Tugayları Enformasyon ofisinden yapılan İngilizce açıklamada, kayıp olduğu söylenen asker ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz.  

Kassam Tugayları`nın yayınladığı açıklamanın tam metni:


1- Siyonist düşman, dün, 1 Ağustos 2014 Cuma günü, Refah`ın doğusuna birliklerini göndererek, bombardımana devam ederek ve Gazze`deki pek çok noktaya keskin nişancılarını yerleştirerek insani ateşkesi ihlâl etti. Ek olarak, düşman güçleri Refah`ta sivillere karşı onlarca insanı öldüren korkunç bir katliama girişti. Siyonist düşman bir askerin kaybolmasıyla ilgili iddialarda bulunuyor. Bu minvalde, İzzeddin Kassam Tugayları, ilgili durumlar hakkında bir iç inceleme yaparak, aşağıdakileri teyit etmektedir:

2- Siyonist düşman güçleri insani ateşkes hakkındaki görüşmeleri birliklerini Gazze\`nin içine, Refah`ın doğusuna iki kilometreden fazla ilerletmek için kullandı. Çatışma sabah 7 civarında, insani ateşkesten önce başladı. Düşman topçu birlikleri ve hava kuvvetleri saat sabah 10`dan sonra, kaybolan bir askeri arama bahanesi altında, apaçık bir ateşkes ihlâlinde bulunarak bombalarını sivillere yöneltti.

3- Pusuda görevli birliklerimizle iletişimimizi kaybettik, sonrasında bu birliklerin ve kayıp olduğu söylenen askerin, birliklerimizin kendisini esir aldığını düşünerek, ihtimalle düşman bombardımanında öldüğünü takdir ettik.

4- İzzeddin Kassam Tugayları kayıp asker, askerin konumu ve kaybolmasıyla ilgili şartlarla ilgili bir bilgiye sahip değildir.

5- İnsani ateşkesin düzenlenmesinde görev alan arabulucuları ateşkesimizin Siyonist şehir ve yerleşimlere karşı olduğu konusunda ve Gazze`de bulunan ve operasyon düzenleyen ve sürekli hareket hâlinde olan birliklere karşı ateş kesemeyeceğimizi bilgilendirdik. Bu düşman güçleri, çatışmaya yol açacak pusularımızla karşılaşabilir.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir