• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Adanalı Anneler Gazze İçin Oturma Eylemi Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çeşitli STK’ların destek verdiği oturma eylemine özellikle anneler yoğun ilgi gösterdi. Sıcak ve nemli havaya aldırış etmeyen bayanlar, İsrail zulmü altında olan ve sayıları her geçen gün artan Gazzeli şehit bebekler için oturma eylemi düzenledi.

Merkez Seyhan İlçesi İnönü Parkında toplanan bayanlar, İsrail işgalini ve soykırımını protesto ederken Gazze’ye canlı kalkan olmak içinde imza kampanyasına destek verdiler.

Adana’nın en kalabalık yerlerinden biri olan İnönü parkında gerçekleşen eylem bir çok kişinin dikkatini çekerken, alkışlarla ve imzalarla destek gören anneler eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdiler.

Oturma eylemi sürerken Latife Erdoğan grup adına basın açıklaması yaptı. Açıklamasında  “Zulme rıza göstermek ve görmezden gelmek zulme ortak olmaktır” diyen Erdoğan, AK Parti hükümetini sözle kınamalardan öte fiili protestoya çağırdı.

“AK Parti hükümetinin alnı secdeye değen vekillerine sesleniyoruz” diyen Erdoğan, “Müslüman olmayan ülkeler, sadece insanlık onuru gereği İsrail’e tavır takınıp ilişkilerini askıya alıyorken, Müslüman olan sizler sadece dua etmek ve kınamakla yetiniyorsunuz. Bu yaptıklarınızı bizler de yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hükümetten beklentilerini dile getiren Erdoğan, “İsrail ve Amerika konsoloslukları kapansın, İsrail Bolivya’da olduğu gibi terörist devlet ilan edilsin, bebek katili İsrail ile yapılan ve yürürlükte olan tüm anlaşmalar iptal edilsin, İsrail mallarının ülkeye girişi engellensin.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan son olarak, “Ak Parti Hükümetini ve milletvekillerini bu onursuz duruşlarını kınıyoruz ve onları mazlum halklar adına Allah’a şikâyet ediyoruz.” dedi.

  (Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir