• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Baraj inşaatında çalışan işçi elektrik akımına kapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Yapımı devam eden Alparslan 2 barajı inşaatında çalışan 25 yaşındaki Suat Yılmaz saat 21.00 sıralarında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Yılmaz'ın cesedi 10 saat sonra vardiya değişiminde bulundu.

Yılmaz'ın barajın tünellerindeki suyu boşaltmaya çalışırken elektrik akımına kapıldığı ileri sürüldü.

Yaklaşık 2 bin metre uzunluktaki tünelde bulunan Yılmaz'ın cesedi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayı duyarak baraja akın eden Yılmaz'ın yakınları, olayda ihmal olduğunu belirterek firmadan şikayetçi olacağını belirtti.

Kabloların suyun içinde olduğunu ileri süren Yılmaz'ın yakınları, "Burada ihmalkarlık var. Bu insanı nasıl tek başına tünelin içine gönderdiniz. Bu adamın cesedi 10 saat suyun içinde kaldı. Bizim canımız yandı. Gerekenin yapılmasını istiyoruz." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Yetkililerin olaya duyarsız kaldığını savunan Akkonak Köyü İşçi Temsilcisi Şahin Çiftçi, bu olayın Soma'daki facia gibi ikinci bir olay olduğunu söyledi.

İnsana bir hayvan kadar bile değer verilmediğini dile getiren Çiftçi, "İşçiyi elektrik çarpmış ikinci bir nöbetçi giderken suyun içinde elektrik çarpan genci görüyor, bu kadar vicdansızlık ve sahipsizlik olur mu, yemeğe gelmeyen bir insana bakılmaz mı, proje müdürü kim ise firmadan ve tüm yetkililerden şikayetçiyiz, onların vicdanlarından şüphe duyuyoruz." dedi.

"İşçileri iş bıraktı"
Yılmaz'ın cenazesinin Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırılmasının ardından iş bırakan işçiler, kent merkezine geçtiler.   (M.Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir