• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus MMO'dan LPG'li araç uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Gül, geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta meydana gelen ve iki kardeşin feci şekilde can vermesiyle sonuçlanan LPG’li araç kazasına dikkati çekerek, LPG Sızdırmazlık Kontrolü yapılmayan araçlarda buna benzer yangınların kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İki kardeşin yanarak hayatını kaybettiği LPG'li araçta inceleme yapan Tarsus Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Gül, aracın Sızdırmazlık Kontrolünden geçmeyerek rapor verilmediğini açıkladı.

Gül, “Yangına sebebiyet veren  ekipmanın sızdırmazlık kontrolü sırasında kontrol ettiğimiz parçalardan biri olup yanan aracın LPG sızdırmazlık kontrolünden geçmeyen bir araç olduğunu  gördük. Sızdırmazlık raporunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tespit etmiş olduk. Maalesef geçtiğimiz günlerde yaptığımız uyarılarda 'kaza geliyorum' dedi. Haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu iki kardeşimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Başkan Ümit Gül, “Havaların ısınmasıyla kimyasal özelliği gereği aşırı genleşen LPG’nin  sızdırmazlık kontrol yapılmayan araçlarda kaçağa sebebiyet vererek tehlike saçmaktadır. Bu da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Araç sahiplerinin buna benzer başka facialar yaşanmaması için  Makine Mühendisleri Odası tarafından verilen LPG sızdırmazlık raporunu araç genel muayene öncesi  almalarını tavsiye ediyoruz. Odamız LPG sızdırmazlık kontrolünün yapmanın dışında araçtaki LPG sisteminin tüm ekipmanlarının kontrolünü sağlayarak uygun olan araçlarda LPG sızdırmazlık raporunu vermektedir.” ifadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir